Bozdağ: Çözüm Süreci Sonunda Şehitlerin Ruhları da Mutlu Olacak (2) - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bozdağ: Çözüm Süreci Sonunda Şehitlerin Ruhları da Mutlu Olacak (2)

Bozdağ: Çözüm Süreci Sonunda Şehitlerin Ruhları da Mutlu Olacak (2)
16.11.2014 19:34

Yaralı PARMAK ÜZERİNDEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya'da Konyaaltı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, muhalefeti 57'nci hükümet döneminden örneklerle eleştirdi.

Yaralı PARMAK ÜZERİNDEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya'da Konyaaltı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, muhalefeti 57'nci hükümet döneminden örneklerle eleştirdi. 57inci hükümet döneminde gelen Kemal Derviş'e başbakan muamelesi yapıldığını ileri süren Bozdağ, "O dönemde koca bir ülkeyi IMF'nin kapısında dilenci yaptınız. Ülkenin onurunu, haysiyetini ayaklar altına aldınız. Milliyetçilik bu mu?" diye konuştu. 'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz' atasözüyle eski iktidarları eleştiren Bozdağ, "Allah aşkına hangi yaralı parmağa işediler bunlar. Var mı?" dedi. Bu sözleri kongreye katılan partililerce alkışlanan Bozdağ, 2002 seçimlerinde vatandaşın MHP'yi, DSP'yi, Anavatan Partisi'ni, Fazilet Partisi'ni, Doğru Yol Partisi'ni sandığın dışına atıp, Recep Tayyip Erdoğan ile arkadaşlarını iktidara getirdiğini söyledi. "Türkiye'nin yolunu siz açtınız" diyen Bozdağ, Tayyip Erdoğan'ı zindana atanların, siyaset yasağı koyanların, kapatma davası açanların, kumpas kuranların mağlup olduğunu söyledi. Milletin Erdoğan'a sahip çıktığını söyleyen Bozdağ, "Muhtar bile olamaz diyenlere, ona ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olma şerefini verdiniz. Bu millet işe el koydu mu, kına gibi un eler. Kına gibi un elediniz Allah'ın izniyle" dedi.

Konuşmasında 17 ve 25 Aralık operasyonlarının da siyasi istikrara yönelik olduğunu, ülkenin gelişmesini istemeyen çevrelerin oyunu olduğunu iddia eden Bekir Bozdağ, şimdi de 'Çankaya ile hükümet arasında bir şey çıkar mı' diye bakanların olduğunu belirtti. Bundan birşey çıkmayacağı konusunda "Falcılara da gitmeyin" diye muhalefete seslenen Bozdağ, Ak Parti'nin siyasete ahlak ve erdem getirdiğini söyledi. Ak Parti'de görev değişikliklerinin nezaketle, ahlakla ve erdemle yapıldığını, buna karşılık diğer partilerde kasetlerle, şantajlarla yapıldığını öne süren Bozdağ, üç dönem hizmet edenlerin yerlerinin diğerlerine verilmesine yönelik uygulamanın diğer partilerde olmadığını söyledi. Ak Parti'nin bayrak yarışı yaptığını, diğer partilerin ise bunu yapmadığını savunan Bozdağ, Meclis'teki yaş ortalamasını da CHP'nin yükselttiğini söyledi.

Kendisi için bile faydalı olamayacak kişilerin siyaseti bırakması gerektiğini söyleyen Bozdağ, "Bunu CHP de yapmayacak, MHP de yapmayacak. Bari 2015 seçimlerinde bir ders verin de bunlar değişsin" diye konuştu. Bozdağ, Antalya'da CHP'nin oy oranı yüksek olan Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinin inançla kazanılabileceğini söyledi. "İnanmak başarmanın yarısıdır" diyen Bozdağ, partililere, muhtar bile olamaz denilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek gösterdi.

Bozdağ, toplantıdan sonra partililerle 'özçekim' yaptı. Toplantıdan sonra Ankara'ya gitmek üzere havalimanına giden Bozdağ'ı, Antalya Havalimanı'nda da Adalet Bakanlığı personeli karşıladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ: Çözüm Süreci Sonunda Şehitlerin Ruhları da Mutlu Olacak (2) - Son Dakika


Advertisement