Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Pakistan'ın Türkiye gibi çok darbe yaşadığını, bu ülkede de demokrasi yolunda bedel ödeyenlerin bulunduğunu belirterek, "Pakistan da Türkiye de demokrasisinden ve bu mücadeleden vazgeçmedi. Bu, ülkelerimizi güçlü kılan en büyük etkendir." dedi.
Bozdağ, Pakistan Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi ve beraberindeki Pakistan'dan gelen basın heyetini kabul etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Bozdağ, Türkiye ve Pakistan halklarının dost ve kardeş olduğunu belirtti.
Bozdağ, "Bilmenizi isterim ki her bir Türk vatandaşı, Pakistan'da olup biten sevindirici hadiseye, Türkiye'de mutluluk veren bir olay gibi sevinmekte, üzüntü verici hadiseye de yanı başında olmuş gibi üzülmektedir. Evimizin içindeki olaylar gibi, oradaki her hadiseyi takip ediyoruz. Bu, bizim halkımızın ortak bakışıdır. Dünyada pek az ülke halkları arsında bu tarz samimi ilişki var mıdır bilmiyorum." diye konuştu.
Bu ziyaretin, Türkiye ve Türk halkını daha yakından tanınmasına vesile olacağını vurgulayan Bozdağ, heyete ziyaretlerinin başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.
- "Hükümetimiz dayanışma içerisinde"
Türkiye ve Pakistan'ın İslam dünyasının iki güçlü ülkesi olduğuna dikkati çeken Bozdağ, İslam dünyasında bu iki ülkenin demokratik tecrübesinin standardının en yüksek seviyede olduğunu bildirdi. Bekir Bozdağ, demokrasi için yapılan mücadelede her iki ülkenin de yaşadığı acıların bulunduğunu anımsattı.
Bozdağ, Pakistan'ın, Türkiye gibi çok darbe yaşadığına, bu ülkede de demokrasi yolunda bedel ödeyenlerin bulunduğuna değinerek, şöyle devam etti:
"Pakistan da Türkiye de demokrasisinden ve bu mücadeleden vazgeçmedi. Bu, ülkelerimizi güçlü kılan en büyük etkendir. Türkiye, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün kalkıştığı bir darbe teşebbüsüne sahne oldu. Pakistan, Türkiye'nin yanında oldu, hükümetimizin, Meclisimizin, cumhurbaşkanımızın yanında oldu. Onun için Pakistan İslam Cumhuriyeti Devleti'nin halkına, yöneticilerine ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. FETÖ ile mücadele konusunda Pakistan hükümetiyle hükümetimiz dayanışma içerisindedir. Pakistan'daki FETÖ okulları, Türkiye Maarif Vakfına iki ülke arasındaki uzlaşma çerçevesinde devredildi. Son derece önemli bir gelişme, onun için de çok çok teşekkür ediyorum."
"Ticaret hacmi arzu edilen noktada değil"
Türkiye ile Pakistan arasında iş birliği yapılacak pek çok konunun bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, üniversiteler arası iş birliğinin artıralarak, ekonomik anlamda çok ciddi iş birlikleri yapılabileceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, iki ülkenin karşılıklı ticaret hacminin arzu edilen noktada olmadığını ve çok daha ileri taşınabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"İnanıyorum ki önümüzdeki yıllar içerisinde iki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecektir ve daha da ileriye gidecektir. Ama iki halkların da birbirini daha iyi tanıması lazım. Halklar arası geliş gidişin de bir şekilde kolaylaştırılmasında fayda var."
Son Dakika › Güncel › Bozdağ, Pakistan'dan Gelen Basın Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?