Breakdansçılar İçin Roma'ya Giden Yol İzmir'den Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Breakdansçılar İçin Roma'ya Giden Yol İzmir'den Geçiyor

Dünyanın en büyük teke tek breakdans yarışması Red Bull BC One'ın 2015 sezonunun startı verildi.

16.03.2015 16:24

Kasım ayındaki dünya finali ise Roma'daki Palazzo dei Congressi'de yapılacak. Roma'ya giden yolda bu sene Türkiye'deki breakdansçıların kendilerini göstereceği şehir İzmir olacak. 28 Mart'ta Dance Floor Alsancak'ta gerçekleşecek elemelerin ardından 29 Mart tarihinde "Zafere giden yol buradan geçer!" diyerek Mimarlar Odası İzmir Şubesi İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleşecek Red BC One Turkey Cypher'da kazanacak olan Türkiye'nin en iyi breakdansçısı bölge finaline katılmaya hak kazanacak.

Breakdans dünyasının en önemli etkinliği olan ve 12 yıldır devam eden Red Bull BC One, B-Boy'ları teke tek turnuva ortamında bir araya getirerek her yıl dünyanın en iyi breakdansçısını belirliyor. Dünya çapında binlerce breakdansçının şampiyon olmak için ter döktüğü etkinliğin dünya finali için takvimlerde 14 Kasım 2015 tarihi işaretlendi. Bu yıl breakdansın en iyileri için tüm yollar Roma'ya çıkacak. Roma'daki Palazzo dei Congressi'de yapılacak BC One Dünya Finali'nde dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan B-Boy'lar arasından sadece biri şampiyon olarak liderlik tahtına oturabilecek.

Red Bull BC One Turkey Cypher bu yıl İzmir'de düzenlenecek. 28 Mart'ta Dance Floor Alsancak'ta yapılacak elemelerin ardından 29 Mart tarihinde Mimarlar Odası İzmir Şubesi İzmir Mimarlık Merkezi'nde final kapışmaları gerçekleşecek ve Türkiye'nin kazananı belli olacak.

Yarışmaya katılım herkese açık ve ücretsiz. Elemelere katılmak isteyen 18 yaş ve üstü breakdansçıların www.redbull.com.tr/bcone sitesinden kayıt yaptırması gerekiyor. Etkinliği izlemek isteyenler de ücretsiz olarak www.redbull.com.tr/bcone izleyici kayıtlarını yaptırabiliyor. Kısıtlı kapasitede izleyici kontenjanı bulunduğu için etkinlik gününde sadece kayıt olmuş izleyicilerin etkinlik mekanına giriş yapabileceğini önemle hatırlatmak isteriz.

Türkiye elemelerinin jüri koltuğunda; dünyanın en iyi breakdansçılarından oluşan Red Bull BC One All Stars ekibinden İtalyan B-Boy Cico, prestijli breakdans ekibi Flying Steps'in kurucularından ve "Anadolu Break" belgeselinin başkahramanlarından Kadir "Amigo" Memiş ve İzmirli B-Boy Hasan "Alvin" Özdemir oturacak. Etkinliğin ev sahipliğini bu sene de Türkiye hiphop camiasının saygın isimlerinden Murat Joker yapacak. Cypher günü kıran kırana geçecek kapışmalara müzik de eşlik edecek. Türkçe rap'in genç ve yetenekli isimleri, Anıl Piyancı ve Emrah Karakuyu bu özel etkinlikte sahne alarak performans sergileyecekler.

Tüm dünyada hemen hemen bütün B-Boy'ların katılmayı hayal ettiği Red Bull BC One'ın İzmir'de gerçekleşen Türkiye finalinden galip çıkan B-boy, 5 Eylül'de Bakü'de gerçekleşecek olan Doğu Avrupa finaline katılma hakkını kazanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Breakdansçılar İçin Roma'ya Giden Yol İzmir'den Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement