Brezilya Amazon Ormanlarında Ağaç Kesimi Düştü - Son Dakika
Güncel

Brezilya Amazon Ormanlarında Ağaç Kesimi Düştü

Brezilya Amazon Ormanlarında Ağaç Kesimi Düştü

Brezilya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Marina Silva, Amazon ormanlarında ağaç kesiminin 2023 yılında yüzde 33,6 oranında düştüğünü açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre ormansızlaştırma oranında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı belirtildi.

07.07.2023 15:32  Güncelleme: 15:33
Brezilya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Marina Silva dün bir basın toplantısı düzenleyerek Amazon ormanlarında ağaç kesiminin 2023 yılında yüzde 33,6 oranında düştüğünü duyurdu.

Ormansızlaştırmanın yoğun olduğu Brezilya'nın Amazon ormanlarıyla ilgili dün açıklama yapan Brezilya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Silva, 2023 yılının ilk altı ayında ağaç kesiminin yüzde 33,6 oranında düştüğünü duyurdu. Geçen yıl aynı dönemde 3 bin 988 kilometrekare olan ormansızlaştırmanın bu yıl 2 bin 649 kilometrekareye gerilediğini belirtildi.

Brezilya'da seçimleri kazanarak 2023 itibariyle göreve başlayan Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2030 itibariyle Amazon ormanlarında ağaç kesimini sona erdireceğini duyurmuştu. Eski Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun görevde olduğu geçen yıla göre kıyaslama yapan Bakan Silva, geçen yılın Haziran ayına göre bu Haziran ayında yüzde 41'lik bir ormansızlaştırma düşüşü yaşandığını vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Brezilya Amazon Ormanlarında Ağaç Kesimi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement