Briç Hakemi: Briç Okullara Girmeli - Son Dakika
Güncel

Briç Hakemi: Briç Okullara Girmeli

Briç Hakemi: Briç Okullara Girmeli

Uluslararası briç hakemi Osman Rahmi İyilikçi "Satranç nasıl okullar da öğretiliyorsa, briç de okullara girmeli." dedi.

28.09.2013 16:21  Güncelleme: 10:10

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde düzenlenen 7'nci Palamut Briç Turnuvası'nda 300 sporcu dereceye girebilmek için oynadı.

Akçakoca Belediyesi'nin düzenlediği 7'nci Palamut Briç Turnuvası belediyenin nikah salonunda düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen lisanslı 300 sporcu turnuvaya katıldı. İki gün sürecek turnuva kapsamında 75 masada sporcular briç oynadı.

3 hakem görev yaparken, çiftler dereceye girebilmek için oynadı. Turnuvada hakemlik yapan Osman Rahmi İyilikçi, "Briç mantık, dikkat, konsantrasyon gerektiren bir oyun. Bunlardan birinin eksik olması oyunu kaybettirir. Aileler çocukları satranç oynamaya yönlendiriyor. Briç oyununu aileler kağıtla oynandığı için kumar olarak algılıyor. Halbuki öyle değil, briç zeka oyunu. Satranç nasıl okullar da öğretiliyorsa, briç de okullara girmeli. Aileler çocuklarını briç oynamaya yönlendirmeli. Briç kumar oyunu değil, yanlış bir izlenim var" dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise turnuvayı uluslararası boyuta taşımak istediklerini açıklayarak, "Her yıl katılım daha fazla oluyor. Bu da bizi turnuvayı uluslararası boyuta taşımaya yönlendiriyor. Önümüzdeki yıl yurt dışından sporcular davet edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Briç Hakemi: Briç Okullara Girmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement