Bu Chevrolet'i Yeni Hale Getirmeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Bu Chevrolet'i Yeni Hale Getirmeye Çalışıyor

Bu Chevrolet\'i Yeni Hale Getirmeye Çalışıyor

Kayserili işadamı Kemal Nakipoğlu, Chevrolet marka bir otomobili için iş ortağı ile birlikte harekete geçerken Amerikan'dan gelecek parçaları beklemeye başladı.

11.04.2012 09:49

Kayserili işadamı Kemal Nakipoğlu, Chevrolet marka bir otomobili için iş ortağı ile birlikte harekete geçerken Amerikan'dan gelecek parçaları beklemeye başladı.

Eğitimcilik yapan işadamı Kemal Nakipoğlu, antika araç merakı ile bugüne kadar birçok eski aracı tamir ettirdi, bu alanda fuarlar düzenlenmesinde öncülük etti. Bu merakını da 'Tutku' diye özetleyen Nakipoğlu, bu kez de 1956 model Chevrolet marka bir aracı orijinal parçaları ile işler hale getirmek için harekete geçti. Araçla ilgili orijinal parçaların Türkiye'de bulamadığını belirten Nakipoğlu, Amerika'da parça aradıklarını söyledi. 3 klasik otomobili bulunan Kemal Nakipoğlu, yurt dışında parça bulmanın hayli zor olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Ortağım Mehmet Sağıroğlu ile birlikte bu işe koyulduk. Her yönüyle orijinal olan bir otomobili yeniden ortaya çıkarmak istiyoruz. Şu an aracın kaportası bakımdan geçiyor. Bunun yanında Amerika'dan orijinal motor bulduk ve getirttik. Yeni motorumuz yaklaşık 10 bin TL'ye mal oldu. Şimdi de kapı kolundan ön ve arka farlara kadar akla gelebilecek diğer tüm aksesuarları Amerika'dan getirmek için de büyük uğraş veriyoruz. İğneyle kuyu kazıyoruz denilebilir."

"GÜMRÜKTE SORUNLA KARŞILAŞIYORUZ"

Klasik oto meraklıları olarak gümrükte sıkıntı çektiklerini belirten Nakipoğlu, bir jantı bile 3 ayda ülkeye zor getirebildiklerini belirterek şunları söyledi:

"Getirilen parçaları gümrükten çıkartabilmek deveye hendek atlatmak gibi bir şey. Gümrükte gerçekten büyük sorunlarla karşılaşıyoruz, Örneğin aynı anda 4 jantın ülkeye girişini yapamıyoruz. Yasal sıkıntılar nedeniyle ayrı getirmek gerekiyor. Bu da maliyeti neredeyse ikiye katlıyor. Buradan ilgili bakanımıza sesleniyoruz. Özellikle antika meraklıları için özel bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu tutku işi ve bizler bu işin ticaretini yapmıyoruz."

"70 BİN TL'YE MAL OLACAK AMA DEĞERİ PAHA BİLÇİLMEZ"

Aracın 1 yılda her yönüyle tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Nakipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sabır isteyen bir iş. Eğer sabretmesini bilmezseniz ortaya güzel bir araç çıkmaz. Biz bu aracın her yönüyle Türkiye'de bir ilk olmasını istiyoruz. Bu nedenle her ayrıntıyı ustalarımızla birlikte gözden geçiriyoruz. İnternet ortamında bile fikir alışverişinde bulunduğumuz dünyanın dört bir yanındaki klasik otomobil meraklıları var. Ustalarımız dünyanın farklı yerlerindeki tüm örneklerini bizim gibi internet yoluyla takip ediyor, inceliyor. Bu araç her yönüyle nostaljik bir hava yaratacak. Yaklaşık 70-80 bin TL'ye mal olacak gibi görünüyor. Ama tamamlandığında adeta Türk-Amerikan ortak yapımı paha biçilmez bir otomobil olacak." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Chevrolet'i Yeni Hale Getirmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement