'Bu Hafta Heyecan Doruğa Tırmanıyor' - Son Dakika
Güncel

'Bu Hafta Heyecan Doruğa Tırmanıyor'

\'Bu Hafta Heyecan Doruğa Tırmanıyor\'

Türkiye'nin ilk kürtçe drama dizisi siya mem-u zin'in 6. Bölümü 02 Nisan'da TRT6'da 20.15'de seyircisiyle buluşuyor.

30.03.2012 16:13

'BU HAFTA HEYECAN DORUĞA TIRMANIYOR'

'ZİN'E NE OLACAK'

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şair Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan 'Siya Mem û Zîn' (Mem-u Zin'in gölgesinde) adlı dizinin 6. bölümü 02 Nisan 2012 Pazartesi Akşamı TRT 6 ekranlarında saat 20.15'de seyircisiyle buluşacak.

Türkiye' de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip olan, TRT6'nın en çok izlenen dizisi Siya Mem-u Zin dizisinin 6. Bölümü çok konuşulacağa benziyor.

Siti'ye sevdalı Tacdin yüzüğünü geri veriyor, Mem ile Zin birbirine ilk defa bu bölümde yakınlaşıyor.

Mem ile Zin'in yüzüklerini değiştirdiğini anlayan Mir Ağa Mem'e ne yapacak? Beko'nun Zin'in seyahati üzerinden planladığı hain oyunu ne? Ceza olarak Diyarbakır'a amcasının yanına gönderilmek istenen Zin'i yolda bekleyen tehlike ne? Ve en önemlisi Zin'e ne olacak?

Tüm soruların cevaplarını 2 Nisan Pazartesi akşamı 20,15'de TRT6 ekranlarında yayınlanacak dizinin 6.bölümünde bulacaksınız.

İLK BÖLÜM DEVLET ERKANIYLA İZLENMİŞ, DİZİ BAKANLARDAN TAM NOT ALMIŞTI

Ahmed-i Hani'nin kaleme aldığı efsanevi aşk hikayesi "Mem u Zin"den uyarlanan dizinin galası Ankara Rixos Otel'de yapılmış ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç, Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker' den tam not almıştı.

'FEODALİTENİN KISKACINDA BİR AŞK HİKAYESİ'

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser, adını 1450'de Cizre'de yaşanmış aşk hikâyesinin erkek kahramanı olan Mem ve onun sevgilisi olan Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyo kültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor. Ahmet Hani'nin ünlü eseri Mem-u Zin Kültür Bakanlığı'nın Kürtçe'den Türkçe'ye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

'DİZİ HER HAFTA PAZARTESİ AKŞAMI SEYİRCİYLE BULUŞUYOR'

Yönetmenliğini Yusuf Güven'in yaptığı dizi de Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Özlem Maden, Asuman Yolcu, Aysun Güven, Abdulkadir Kırıcı, Hakan Kara, Salim Kadıcık, Bekir Felhan, Cengiz Toprak, Sultan Demirci, Abdullah Alur, Hüseyin Yaşar, Türkan Kılıç, Evin Şahin Salgut, Gıyasettin Uçun, Mehmet Nesim Aslancı rol alıyor.

Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi her Pazartesi akşamı saat 20.15'de TRT6 kanalında seyircisiyle buluşacak.

Dizi de Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de; doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı, Zin'de; şefkati, fedakarlığı, asiliği, Tacdin'de; dostluğu,mertliği, kardeşliği, Siti'de; yardımseverliği, iyiliği ve merhameti bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bu Hafta Heyecan Doruğa Tırmanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement