Bu Köyde Her Eve İki Kalitede Su Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Bu Köyde Her Eve İki Kalitede Su Gidiyor

Bu Köyde Her Eve İki Kalitede Su Gidiyor

Manyas ilçesine bağlı Hacıosman köyünde kullanılan içme suyuna "içilemez" raporu verilmesi üzerine köylüler, imece usulüyle evlerine yeni bir hat getirdi Toplanan 100 bin lirayla kendileri çalışarak ve ücretli işçi bularak 7 bin metre boru döşeyen köylülerin evlerinde, içme suyu ile kullanma suyu farklı hatlardan geliyor.

31.12.2013 11:35

SÜLEYMAN ÖZAYDIN - Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Hacıosman köyünde kullanılan içme suyuna "içilemez" raporu verilmesi üzerine köylüler, imece usulüyle evlerine yeni bir hat getirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, uzun yıllardır Hacıosman köyündeki 40 hanede kullanılan içme suyuna yapılan tahliller sonucunda "içilemez" raporunun verilmesi üzerine köy halkı, yeni bir su hattı getirilmesi için çalışma başlattı.

Yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta temiz bir su kaynağı bulan köylüler, durumu Manyas Köylere Hizmet Götürme Birliğine ileterek, destek istedi. Birlikten iş makinesi desteği alan köylüler, yapılacak çalışmalar ve döşenecek borular için gerekli olan parayı kendi arasında ve yurt dışındaki hemşehrilerinden topladı.

Yaklaşık 100 bin lira toplayan köylüler, hem kendileri çalıştı hem de yakın köylerden ücretli işçi bularak yeni içme suyunu evlerine taşımayı başardı.

Köyün muhtarı Burhan Eşen, yeni içme suyunu Karakabaağaç köyü sınırlarındaki bir kaynaktan getirdiklerini belirterek, bunun kolay olmadığını söyledi.

Güzel bir imece örneği ortaya koyduklarını dile getiren Eşen, şunları kaydetti:

"Toplam 7 bin metre boru kullanıldı. Saniyede 1 litre debisi bulan içme suyunu köyümüze getirdik. Köy nüfusu ortalama 45 civarında ancak yaz aylarında ve dini bayramlarda biraz artabiliyor. Gencimiz neredeyse hiç yok. Yaşlı bir nüfusa sahibiz. Şimdi her evde iki su hattı bulunuyor. Birinden içme suyu, diğerinden kullanma suyu akıyor. Evlerde iki farklı kalitede suyun aktığı başka bir köy yoktur herhalde."

Köylüler de yaz-kış demeden çalışarak temiz suya kavuştuklarını belirterek, evlerindeki iki musluktan farklı kalitelerde su aktığını, özellikle içme suyu konusunda mutlu olduklarını kaydetti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Köyde Her Eve İki Kalitede Su Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement