Bu Markette Para Geçmiyor - Son Dakika
Güncel

Bu Markette Para Geçmiyor

Bu Markette Para Geçmiyor

Beyoğlu'nda, gıdadan giyime, temizlik malzemesinden yakacağa birçok ürün reyonundan oluşan "Sosyal Market", ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş yapma imkanı sunuyor Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: "Marketimiz, Türkiye'nin en ciddi sosyal yardım kurumlarının başında geliyor.

14.12.2013 11:14

LALE BİLDİRİCİ - Beyoğlu'nda, gıdadan giyime, temizlik malzemesinden yakacağa birçok ürün reyonundan oluşan "Sosyal Market", ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş yapma imkanı sunuyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belediye olarak yaz kış, gece gündüz ilçedeki mağdur insanlara yardımı vazife bildiklerini söyledi.

Demircan, bu anlamda Sosyal Market projesinin de önemli hizmetlerinin başında geldiğini belirterek, "Marketimiz, Türkiye'nin en ciddi sosyal yardım kurumlarının başında geliyor. Sosyal Market'ten alışveriş yapılan 4 bin 500 aktif kartımız var. Bu kartla bazı aileler her ay, bazıları 3 ayda, bazıları da 6 ayda bir yardım alıyor. Onların ev, iş ve çocuk durumlarına göre analizleri yaparak yardımları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İlçede, yaklaşık 50 bin ailenin yaşadığını aktaran Demircan, bu aileleri sürekli takip ettiklerini kaydetti.

Demircan, Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkanı sağladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"İlçe halkının gıda, giyim, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Kasımpaşa'da bulunan marketimizde 3 bin metrekare depo alanımız var. Marketimizde binden fazla ürün çeşidi bulunuyor. Bu markette para değil, kart geçerli oluyor. Bize başvuran vatandaşlarımıza, ihtiyacı olduğunu tespit etmemiz durumunda kredi kartı gibi bir kart veriyoruz. Akıllı sistemle entegre bu kart verildikten sonra merkezden buraya kredi yüklüyoruz. Bu kartla aile, markete geliyor ve ona göre harcama yapıyor. Alışverişini yaptıktan sonra kasada kartını vererek, ödemesini yapmış oluyor. Sosyal Market'te, bir hipermarkette ne varsa onlar var."

Sosyal Market'te 55 kişinin çalıştığını dile getiren Demircan, yardımların büyük bölümünün de piyasada üretim yapan sektör temsilcilerinin bağışlarıyla gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

"Sosyal Market'te 1500 çeşit ürün bulunuyor"

Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Koca da Sosyal Market'te, yaklaşık 1500 çeşit ürün bulunduğunu söyledi.

Koca, markette ayrıca kuru gıda deposu, soğuk hava deposu, derin dondurucu, temizlik ürünleri deposu, giyim deposu ve ikinci el kıyafetlerin hazırlandığı atölyenin de bulunduğunu anlattı.

Vatandaşların, kış aylarında temel gıda maddelerinin yanı sıra mont, bot ve çizme almak istediklerini dile getiren Koca, "Sosyal Market'te 4 bin 500 ailenin kartı var. Bu kartlara hanedeki kişi sayısına göre kredi yükleniyor. 5 kişilik ailenin 450 kredilik alışveriş limiti var. 450 kredinin değeri de yaklaşık 900 lira" diye konuştu.

Koca, markete bağışta bulunanların, ürünlerin maliyetini yıl sonunda ödeyecekleri vergiden mahsup edilebildiğini kaydetti.

Vatandaşlar hizmetten memnun

Sosyal Market'ten alışveriş yapan Aysel Toma, temel gıda ihtiyaçlarını marketten kartıyla alabildiğini belirtti.

Toma, projeden memnun olduğunu dile getirerek, "Evde çocuğum da olduğu için en çok çay, şeker ve kahvaltılığa ihtiyaç duyuyorum. Temel ihtiyaçlarımı Sosyal Market'ten alabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Fatma Koç da marketten uzun süredir alışveriş yaptığını belirterek, "Bazen evlere temizliğe gidiyorum ama 3 çocuğum olduğu için ihtiyaçlarımız oluyor. Çocuklarıma buradan okul çantası, ayakkabı, pijama ve kazak alacağım. Çok memnunuz. Allah razı olsun bağışçılardan" diye konuştu.

Koç'un 5 yaşındaki kızı İremnur Koç ise "Kış olduğu için montumu bu marketten almak istiyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Markette Para Geçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement