Bu Topraklardaki Tüm Etnik Yapılarla İnançlarla Birlikte, Barış İçinde Yaşayacağız. - Son Dakika
Güncel

Bu Topraklardaki Tüm Etnik Yapılarla İnançlarla Birlikte, Barış İçinde Yaşayacağız.

Bu Topraklardaki Tüm Etnik Yapılarla İnançlarla Birlikte, Barış İçinde Yaşayacağız.

Adıyaman Balyanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde Adıyaman'ın bazı mahallelerinde Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi konusunda bir basın açıklaması yapıldı.

06.03.2012 17:21

Basın açılamasına Gaziantep'te yerleşik yöre hemşeri dernekleri de katılarak birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.Basın toplantısında bir açıklama yapan Adıyaman Balyanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Yıldırım Büyükşehir Belediye başkanın Hemşeri Dernekleri festivalini düzenlemesiyle alevi suni,Kürt,Türk,Laz,Çerkez Gaziantep'te yaşayan çok çeşitli kültürlere sahip insanların bir araya geldiğini ve birbirini tanıma fırsatı yakaladığını söyledi.

Bu birlikteliği biz burada aramıza ayrılık ve nifak tohumları ekmek isteyenlere güzel bir cevaptır diyerek diğer katılan yöre hemşeri derneklerini desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Basın toplantısına katılan Adıyamanlılar Derneğinden Dr.Nevzat Uçaner, Adıyaman Balyanlılar Derneğinden Rıza Yıldırım, Çepniler Derneği'nden Zülfikar Aslan, Elbeyliler Derneği'nden Faik Akyılmaz, Gölbaşılılar Derneği'nden Osman Çal, Vanlılar Derneği'nden Abdullah Taştekin, Pazarcıklılar Derneği'nden A.Rıza Kasakolu, Van Gölü ve Çevresi Derneği'nden Yusuf Turunç,Atatürkçü Düşünce Derneği ,Eruhlular Derneği , Karageçililer Derneği,Karakoyunlular Derneği , Kızıklılar Derneği , Mardinliler Derneği, Pervarililer Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri ortak bir bildiri yayınladılar.

Basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi:Adıyaman'da 26 Şubat gecesi, Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Karapınar ve Yunus Emre Mahallelerinde,100 ün üzerinde Alevilerin yaşadığı ev, üç farlı işaretle kırmızı ile boyanarak hedef haline getirilmiştir.

Yeni bir Maraş mı yaratılmak isteniyor?

Adıyaman'da her, her inançtan insanlar vardır. Barış ve kardeşlik içinde yaşamaktadır. Ortadoğu'da ciddi bir süreç yaşanırken, Adıyaman'da Maraş ve Çorum katliamının tekrarını andıran bir olayın yaşanması üzücü, kaygı verici ve düşündürücüdür" Buna hiçbir gücün hakkı yoktur.

"Alevi canlarımızı rahatsız eden bu işaretleme olayından oldukça üzüntü duymuş bulunmaktayız. Biz bu ülkede gerçek anlamda Sünni- Alevi kardeşliğini yaratmaya çalışmaktayız. Bunun için kimse bizi bu yolumuzdan döndüremez. Şimdi bu işaretleme olayını çocuklar yapmıştır deniliyor. Bakın Şemdinli'de Umut Kitapevi'ne saldıranlara iyi çocuklar dediler. Hrant Dink, katliamını gerçekleştirenlere de çocuk dediler. Ve burada bu işaretleri yapanlara da çocuk dediler.

Evet bu çocuklar kimdir? Bu çocukların kim olduğunu ve kimin bu çocuklara bu olayları yaptırdığının derhal bulunmasını istiyoruz.

Binlerce yıldan beri bu topraklar üzerinde birlikte yaşayan insanlar, ne yazık ki; bu ülkenin karışıklığa sürüklenmesinde çıkarı olanlar tarafından, birçok kez kışkırtmaları nedeni ile birbirlerine düşürülmek istenmiş ve bazı dönemlerde de buna muvaffak olunmuştur.

Bizler bunu tarihin derinliklerinde gördüğümüz gibi; yakın tarihimizde Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Gazi ve diğer birçok olaylarda da gördük. Bilindiği gibi Maraş Katliamında Alevilerin evleri işaretlenmişti.

Türkiye'nin etrafı bir ateş çemberine çevrilmişken, bazıları tarafından nefret suçlarını körükleyen, destekleyen açıklamalar peş peşe gelmektedir ve bu ülkemiz insanları arasında huzur bırakmamaktadır.

Adıyaman'da Alevilerin evini, kırmızı boya ile işaretlenmesi tedirgin edicidir. Yaşam hakkımız yeniden elimizden mi alınmaya çalışılıyor?

Yanıt istiyoruz! Alevilerin evini işaretleyenler kimlerdir? Örgütlü bir gücün mü işidir? Kimden, nereden cesaret alıp Alevilerin evlerini işaretlemektedirler?

Yanıt istiyoruz! Kindar söyleminiz bir yerlere Mesaj mıydı? Mesajı alan örgütlü güçler harekete mi geçti?

Yanıt istiyoruz! Adıyaman da ki alevi akrabalarımız , evleri işaretlenen ve işaretlenmeyen insanlarımız tedirgin olmadan ne zaman rahat uyuyabileceklerdir.

Bizler Gaziantep'te bulunan yöre dernekleri ve sivil toplum kuruluşları olarak tüm bu yapılanların inadına bu topraklardaki tüm etnik yapılarla inançlarla birlikte, barış içinde yaşayacağız.

Bizler bu vahim olayı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Topraklardaki Tüm Etnik Yapılarla İnançlarla Birlikte, Barış İçinde Yaşayacağız. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement