
Türkiye sınırında kaçak geçişleri önlemek amacıyla inşası devam eden 30 kilometrelik tel örgü projesiyle ilgili yolsuzluk tartışmaları hız kazanıyor.
Anamuhalefet Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB), Başsavcı Tsotir Tsatsarova'a suç duyurusunda bulunarak, tel örgünün inşaatı için özel şirketlerle imzalanan malzeme alımı anlaşmalarında yolsuzluk yapılıp yapılmadığının soruşturulmasını istedi.
GERB, suç duyurusuna gerekçe olarak malzeme alımı yapılacak şirketlerin ihale üsülüyle değil de, birebir anlaşmalarla seçilmesini, projenin toplam maliyetinin ilk hesaplamalara göre 5,1 milyon leva ancak daha sonra 9,6 milyon levaya yükseldiğini ve artış nedenlerinin net olmamasını gösterdi.
Başsavcı Tsotir Tsotirov'a suç duyurusunda bulunan GERB milletvekillerinden biri olan Valentin Radev, Başbakan Plamen Oreşarski'nin bile toplam maliyetteki artış konusunda endişeleri olduğunu hatırlatarak, bütçenin zarara uğratıldığı konusunda ciddi şüpheleri olduğunu belirtti.
Savunma Bakanı Angel Naydenov, GERB partisinin Başsavcıya yaptığı denetim başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada, tel örgün inşasıyla ilgili yasalarla çelişen noktaların olmadığını söyledi.
Geçen hafta Başbakanı Plamen Oreşarski, Türkiye sınırında inşaat çalışmaları devam eden tel örgünün maliyeti konusunda huzursuz olduğunu söyleyerek projenin denetlenmesi için talimat vermişti.
Oreşarski, "Denetimin ardından rapor gelecek ve ceza alacak veya istifasını isteyeceğim kişiler olup olmadığına bakacağım" demişti. - Bulgaristan
Son Dakika › Güncel › Tel Örgüyle İlgili Yolsuzluk İddiaları Savcılığa Taşındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.