Burak Can, Annesiyle Telefonda Konuşurken Vurulmuş! - Son Dakika
Güncel

Burak Can, Annesiyle Telefonda Konuşurken Vurulmuş!

Burak Can, Annesiyle Telefonda Konuşurken Vurulmuş!

Öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil ve annesi Nuriye Karamanoğlu, oğlunun mezarı başında "Katillerin bulunacak, sen rahat uyu" diyerek gözyaşı döktü.

27.03.2014 12:52

İstanbul'da Berkin Elvan'ın cenazesi sonrasında çıkan olaylarda silahla vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil ve annesi Nuriye Karamanoğlu, oğlunun mezarı başında "Katillerin bulunacak, sen rahat uyu" diyerek gözyaşı döktü.İstanbul’da Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili 8 kişinin gözaltına alınması ailesinin gözyaşlarının dinmesine yetmedi. İstanbul’da Berkin Elvan’ın ölümünü bahane ederek sokaklara dökülen bir grup, 12 Mart gecesi 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nu silahla başından vurarak öldürmüş ve olayı terör örgütü DHKP-C üstlenmişti.Yaşanan olayların ardından Burak Can Karamanoğlu’nun ölümüyle ilgili İstanbul’da önceki gün düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınırken, Giresun'un Alucra ilçesindeki ailesi mezarı başında “Rahat uyu evladım, katillerin bulunacak" diye gözyaşı döktü.

İstanbul’da hayatını kaybetmesinin ardından memleketi Giresun’un Alucra ilçesi şehitliğinde toprağa verilen Burak Can Karamanoğlu’nun annesi Nuriye, babası Halil ve ağabeyi Ali Kahramanoğlu, Burak Can'ın mezarını ziyaret etti. Mezar başında baba Halil Karamanoğlu, “Oğlum sen rahat uyu katillerin bulunacak” diye gözyaşı döktü. Baba Kahramanoğlu;”Yaşanan olaylar ülkemiz adına çok üzücü. Bizim Burak Can’ımız gitti. Dileriz ki başka Can’lar gitmesin. Oğlumuzun katilleri tam olarak bulunmadıysa da şüphelilerin yakalanması içimize su serpmiştir .Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Vatan için Can’lar gider ancak böylesi menfur olaylarla Can’ların gitmesi üzüntü vericidir” dedi.

DEVLETİMİZ ACIMIZI HAFİFLETTİ

Yaşanan olayların ardından devlet büyüklerinin kendilerini yalnız bırakmadığını da ifade eden Baba Karamanoğlu “Devlet büyüklerimizin bizi araması acımızı hafifletti. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Kurmay başkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz hepsi bizi aradı. Muhalefet kanadından da Kılıçdaroğlu’nun yardımcılarından da arayanlar, gelenler oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle olayların aydınlatılmasında yoğun çaba harcayan emniyet güçlerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Berkin Elvan’ın babasıyla cenaze gününden sonra görüşmediğini de kaydeden Baba Karamanoğlu “Berkin Elvan’ın babası da bir evlat kaybetti. Ben de bir evlat kaybettim. Ölüm nedenleri ne olursa olsun her ikisi de birer evlattı. Bizlerde birer babayız. Allah bizlere sabır versin. İlerleyen süreçte kendisiyle bir araya gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

BURAK CAN, ANNESİYLE TELEFONDA KONUŞURKEN VURULMUŞ

Oğlu Burak Can'ın kendisiyle telefonla görüşürken hayatını yitirdiğini belirten anne Nuriye Karamanoğlu ise “Oğlum akşam işten çıkmış eve geliyordu. Beni aradı kardeşini sordu. 'Sakın dışarı çıkmasın ortalık karışmış tehlike var' dedi. Bende nerede olduğunu sordum daha cevap veremeden telefon kesildi. Oysa o anda vurulmuş. Son görüşmemiz oldu" dedi.

"Ben hayatını olaylarda kaybeden Berkin Elvan’a da üzülüyordum" diyen anne Karamanoğlu "Berkin Elvan için ağlamıştım. Akşamına da benim oğlumun ölüm haberini aldım. Her ikisi de genç, her ikisi de birer annenin evladı. Benim oğlumun katillerinin bulunmuş olması içimize su serpse de göz yaşımızı dindirmeye yetmeyecektir. Bizi teselli eden devletimizin acımızı paylaşmasıdır. Yanımızda olmasıdır. Olayın üzerine gidip aydınlatılmasını sağlamasıdır” şeklinde konuştu.

AHMET BİLGE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burak Can, Annesiyle Telefonda Konuşurken Vurulmuş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement