Burdur Kapanan Yolda Sorun Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Burdur Kapanan Yolda Sorun Çözüldü

Burdur Kapanan Yolda Sorun Çözüldü

Burdur'da işadamı Ercan Akın'ın özel arazisinden geçtiği gerekçesiyle kapattığı 1990 yılından bu yana kullanımda olan yolla ilgili sorun çözüldü.

28.07.2015 13:10

Burdur'da işadamı Ercan Akın'ın özel arazisinden geçtiği gerekçesiyle kapattığı 1990 yılından bu yana kullanımda olan yolla ilgili sorun çözüldü.

Burdur'da geçen cumartesi işadamı Ercan Akın özel arazisinden geçtiği gerekçesiyle 1990 yılından bu yana kullanımda olan ve merkeze bağlı Büğdüz, Kapaklı, Yeşildağ, Kökez, Bereket, Aziziye ve Bozlar köylerine ulaşımı sağlayan yolu iş makineleriyle kazdırarak ulaşıma kapattı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ercan Akın, yaklaşık 60 dönüm özel arazisinin yanında 27 dönüm civarında devlet arazisi bulunduğunu belirterek, yolun geçmesi için devlet arazisinin kullanılmasını istediklerini ancak kabul edilmediğini açıkladı. Bölgeye yapmak istediği alışveriş merkezi için geçirilen yoldan arazilerine giriş izni verilmesini de istediklerini aktaran Ercan Akın, bunun da sonradan kabul görmemesi sonucu olayların bu duruma geldiğini kaydetti.

Trafiğe kapanan yolda basın mensuplarına açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya ise uygulamanın Ercan Akın'dan izin alınarak yapıldığını savundu. Karakaya, "Geçen senelerde de Ercan bey burayı alırken buradan yol geçeceğini biliyordu. Ancak bir takım yanlış anlaşılmalar neticesinde Cumartesi günü bu yol kapatıldı. Ercan bey bu yolu kasıtlı olarak kapatmadı. Bir şeyler söylemek istiyordu ama bu söylediklerini keşke önce bizlerle paylaşsaydı, çözülmeyecek hiçbir konu yoktu" dedi.

Vali Hasan Kürklü başkanlığında yapılan toplantı sonucu sorunun çözüldüğünü anlatan Karakaya, "Ercan Akın'ın kavşak talebi gayet mantıklı ve geçerli bir talep. Sadece yanlış anlaşılmalar ve bir takım laf taşımalarıyla bu noktaya gelindiği görüldü. Ercan beyin burada kavşak talebi olduğu öğrenildi. Burada bir arazisi varsa kavşak verileceği de aşikar. Cumartesi günü olması, bizlerin burada olmaması, genel sekreterimizin izinde olması, telefonlarına bakamaması sebebiyle böyle bir duruma geldik. Tabi ki bir takım istenmeyen sonuçlar çıkarıldı yol üzerinden. Özel idarenin hiçbir zaman bir özel mülkiyete zarar vereceğini düşünmüyoruz. Amacımız sadece üniversiteye ve buradan köylerine gitmekte olan vatandaşlarımıza yardım yapmak. Bu yolun yapılma sebebi de bu" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Ercan Akın ile konuya ilişkin uzlaşma sağladıklarını ve yolun geçişine izin verdiğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Kapanan Yolda Sorun Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement