Bursa Karacabey Ovası'nda Domates Hasadı Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa Karacabey Ovası'nda Domates Hasadı Başladı

03.08.2017 15:49

Karacabey Ovası'nda domates hasadı başladıTÜRKİYE'nin domates deposu olarak nitelendirilen len Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde, yeni sezon salçalık domates hasadına başlandı.

Karacabey Ovası'nda domates hasadı başladı

TÜRKİYE'nin domates deposu olarak nitelendirilen len Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde, yeni sezon salçalık domates hasadına başlandı.

Salçalık domatesin yüzde 40'ının üretildiği ovadaki hasat işlemlerinin eylül ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Karacabey Ovası'nda üretilen 1 milyon ton domatesin yüzde 95'i salça fabrikalarına satılıyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karasu Mahallesi'nde tarım işçilerini ziyaret ederek, onlarla birlikte domates topladı. Türkiye'de salçalık domatesin yüzde 40'ının Karacabey Ovası'nda üretildiğini söyleyen Başkan Ali Özkan, "Karacabey'imizin en önemli tarımsal üretim değerlerimizden bir tanesi olan salçalık domates sezonu başladı. Salçalık domates bizim çiftçilerimiz açısından birinci derecedeki üretim çeşidi. Domates hasadının verimli geçmesi, piyasada karşılık bulması çiftçilerimizi yakından ilgilendirmekte. Çiftçilerimiz bu sezonu hatasız, kazasız bir şekilde gerçekleştirdikleri zaman Karacabey ekonomisi de bundan olumlu şekilde etkilenmekte. Çünkü üreticimizin ve çiftçimizin yüzü güldüğünde bütün Karacabey'e olumlu şekilde yansımaktadır? dedi.

Karacabey'de üretilen domates Türkiye'nin başka yerlerinde üretilen salçalık domateslerden piyasada daha fazla karşılığının olduğunu söyleyen Özkan, şöyle devam etti:

'Bizim salçalık domatesimiz, deseniyle, rengiyle ve aromasıyla Allah'ın bir lütfu olarak bahşedilen güzellikte. Karacabey domatesini, bu özellikleri ön plana çıkartmakta. Başka bölgelerde, Karacabey domatesine alternatif olarak üretilen salçalık domates üretiminden olumlu neticeler alınamadı. Bölgemizde yetiştirilen ürün kalitesine ulaşılamadı. Onun için bizim bölgemizde yetişen salçalık domates ön palan çıkmakta. Bu yıl geçen yıla oranla daha az bir rekolte beklentisi içerisindeyiz'

Domatesin kilogramı 25 kuruştan alınmaya başlandığını söyleyen domates üreticisi Hakan Pullu ise, "İnşallah domatesle yüzümüz gülecek. Girdilerimiz gübre, işçi, mazot başta olmak üzere çok fazla. Verim aldığımız zamanlar para kazanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Karacabey Ovası'nda Domates Hasadı Başladı - Son Dakika


Advertisement