Bursaray'ın Evli Sürücü Çiftleri - Son Dakika
Güncel

Bursaray'ın Evli Sürücü Çiftleri

Bursaray\'ın Evli Sürücü Çiftleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin her gün 200 bin yolcuyu taşıyan raylı sistemi BursaRay'ın 100 sürücüsünün 6'sı kadınlardan oluşuyor.

09.03.2013 11:33

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin her gün 200 bin yolcuyu taşıyan raylı sistemi BursaRay'ın 100 sürücüsünün 6'sı kadınlardan oluşuyor. Kadın sürücülerin 4'ü ise BursaRay'ın erkek sürücüleri ile evlendi. Yöneticileri tarafından, vardiya saatleri birleştirilen evli çiftler yaşamlarından memnun.

Büyükşehir Bünyesi'nde bulunan BURULAŞ'ın işletiği BursaRay, her gün ortalama 200 bin hafta sonları ise 220 bin kişiyi taşıyor. BursaRay'da 6'sı bayan toplam 100 tren sürücüsü vardiyeli olarak görev yapıyor. Kadın sürücülerden Zeynep Özbaşaran Recep Özbaşaran ile Yasemin Kaderoğlu Cengiz Kaderoğlu'yla, Yasemin Aktay Bahadır Aktay ile Aydanur Mutlu ise Ergün Mutlu ile evli. Arkadaşları Aydanur Mutlu'nun halen doğum izninde olduğunu söyleyen kadın tren sürücüleri, her gün 8 saat çalıştıklarını söyledi.

BİRBİRİMİZİN İŞ STRESİNİ ANLIYORUZ

Yöneticileri tarafından eşleri ile genellikle vardiyelerinin aynı saate yazıldığını söyleyen Zeynep Özbaşaran, "Biz altı bayanız. Bekar olan dördümüz, burada aşık olduğumuz meslektaşlarımızla evlendik. Çocuklarımız ve güzel yuvamız var. İş yerinde yaşadığımız stresi çok iyi bildiğimiz için birbirimizi çok iyi anlıyoruz" dedi.

YAŞADIKLARI İLGİNÇ OLAYLAR

Bazı yolcuların kadın sürücüleri görünce gözlerine inanamadığını, bir kısmının yanlarına gelerek 'Siz gerçek misiniz ?' diyerek dokunduklarını anlatan Yasemin Aktay, Zeynep Özbaşaran ve Yasemin Kaderoğlu kadın tren sürücü olarak yaşadıkları unutamadıkları ilginç olayları şöyle anlattılar:

"Çok ilginç olaylar yaşadık ve yaşıyoruz. Hamile olan bir anne adayının doğum sancıları yolculuk sırasında tuttu. Onu görünce çok etkilendik. Hemen görevlileri uyardık 112 Acil Servis'ten ambulans istedik. Bunun yanı sıra bir annenin bebek arabasına koyduğu 4 aylık kız çocuğunu vagonda unutup gitmesini hiç unutamayacağız. Çok ilginçti. Annesinin aklına gelip geri dönene kadar 20 dakika boyunca bebeğe biz baktık. Bir yolcumuz ise iki koltuk değneğini vagonda unutup gitti. Bu değnekleri görünce çok şaşırdık. Sonra emanete teslim ettik. Yaptığımız bir yoculuk sırasında Şükraniye Viyadüğü'nden geçmeden bir önceki durakta vagondaki tüm yolcuların indiğini gördük. Şaşırdık. Ne oluyor diye sorduğumuzda vagondaki bir yolcunun, 'Bu tren viyadüğü test etmek için geçiyor. Düşebilir' dedikodusu çıkardığı için insanların vagondan indiğini gördük. Onları ikna etmemiz kolay olmadı."

Kadın tren sürücüleri, emekli bir öğretmenin kendilerini görünce, "Atatürk, sizin bu başarınızı görse çok gurur duyardı" dediği anı unutamadıklarını da sözlerine ekledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaray'ın Evli Sürücü Çiftleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement