Bushıdo'nun 'Uyum Ödülü'nün Geri Alınması İstendi - Son Dakika
Güncel

Bushıdo'nun 'Uyum Ödülü'nün Geri Alınması İstendi

Bushıdo\'nun \'Uyum Ödülü\'nün Geri Alınması İstendi

Asıl adı 'Anis Mohamed Youssef Ferchichi' olan, Bonn'da 1978 yılında dünyaya gelen ancak, Berlin'de büyüyen Alman anne ve Tunuslu bir babanın çocuğu olan Bushido, Shindy adlı şarkıcı ile birlikte 'Sebepsiz stres' (Stress ohne Grund) adlı şarkıya...

17.07.2013 11:44

Asıl adı 'Anis Mohamed Youssef Ferchichi' olan, Bonn'da 1978 yılında dünyaya gelen ancak, Berlin'de büyüyen Alman anne ve Tunuslu bir babanın çocuğu olan Bushido, Shindy adlı şarkıcı ile birlikte 'Sebepsiz stres' (Stress ohne Grund) adlı şarkıya video klip hazırladı. Bushido, Berlin eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın eşcinsel olması ile dalga geçti, ayrıca Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ile Hür Demokratlar Partisi Milletvekili Serkan Tören'e hakaret ettiği öne sürüldü. Bushido şarkısında Serkan Tören için "Serkan Tören'in çimleri yemesini istiyorum. Seni gidi eşcinsel işkence göreceksin" dedi. Video klip internetteki video paylaşım sitesinde kısa sürede 650 bin üzerinde kişi tarafından izlendi. Şarkıda cinayet ve şiddet fantezileri yer alırken kullanılan sözlerinde, birçok politikacı ve ünlü kişi, adları verilerek rencide ediliyor. Bushido, homofobik sözlerle, Berlin'e hükümet eden Belediye Başkanı Klaus Wowereit'a saldırırken argo bir ifade ile Hür Demokrat Partili (FDP) politikacı Serkan Tören'in "ölmesini istediğini" söylüyor ve Yeşiller Partili politikacı Claudia Roth ve ünlü komedyen Oliver Pocher'e tehdit içeren mesajlar gönderiyor. Wowereit ve Tören Bushido hakkında suç duyurusunda bulundu.

Berlin Savcılığı şarkıyı incelemeye başladı. Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich de tartışmalara katıldı. Friedrich, video klibin tüm sınırları aştığını, olayın artık adli makamların işi olduğunu söyledi. Bushido, katıldığı televizyon programında 'Kesinlikle bir şiddet çağrısında bulunmak istemediğimi açıkça belirmek isterim. Tabii ki provokasyon var ama ben bir rapçi olarak elimdeki malzemeleri kullandım" dedi.

DW, Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli yıldızı Mesut Özil'in 2010 yılında "uyum" kategorisinde aldığı, ülkenin en prestijli ödüllerinden Bambi'ye, Bushido'nun da 2011 yılında layık görüldüğünü hatırlattı. Genelde kadın ve eşcinselleri aşağılayıcı şarkı sözleri ile tanınan Bushido'nun bu ödülü alması büyük tartışma yaratırken, politikacı Serkan Tören, Bambi Ödülü'nün Bushido'dan geri alınmasını istedi.

Bushido'nun video-klip görüntüleri

Berlin eyalet Başbakanı Klaus Wowereit

'Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth Hür Demokratlar Partisi (FDP) Milletvekili Serkan Tören

Bushido'nun röportajı

(Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bushıdo'nun 'Uyum Ödülü'nün Geri Alınması İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement