Büyükelçi Pohl'dan Vali Karaloğlu'na ziyaret - - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Pohl'dan Vali Karaloğlu'na ziyaret -

Büyükelçi Pohl\'dan Vali Karaloğlu\'na ziyaret -

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

10.02.2014 14:26

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Pohl, valilik makamındaki ziyarette yaptığı konuşmada, Bursa'nın Almanya- Türkiye ilişkileri açısından örnek ve önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Almanya-Türkiye ilişkilerinde önemli gelişmeler yaşandığını belirten Pohl, "Almanya'dan Türkiye'ye yapılmış yatırımları görüyoruz. Almanya, Türkiye'nin en büyük ihracat yaptığı ülkelerin başında. Türkiye, çok büyük bir ülke. Büyükelçi olarak olarak böyle bir ülkeyi gezmek görevlerim arasında. Bursa, benim için de Almanya içinde önemli bir il" dedi.

Pohl, Bursa ile bağlarından birinin de "futbol" olduğunu dile getirerek, "Almanya'ya göre Türkiye'de futbol, daha ön planda yer alıyor. Bursaspor'u da yakından takip ediyorum. Bu vesile ile Bursaspor'u tebrik etmek istiyorum. Çok tanınmış bir teknik adamın da Bursa'da olduğunu biliyorum. Bu nedenle de Bursa'yı seviyorum" diye konuştu.

Karaloğlu da Almanya'nın Türkiye'nin Avrupa'daki en büyük dostu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin en büyük dış ticaret ortağının Almanya olduğunu belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bursa'da 63 'Almanya sermayeli şirket' var. Bu şirketlerin şehir ekonomisine çok ciddi katkıları bulunmaktadır. Bu yatırımların devam etmesini temenni ediyorum. Hem Almanya-Türkiye, hem de Bursa-Almanya ilişkilerini geliştirme noktasında ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bugün büyükelçimizin Bursa'da olması, ilişkilerin gelişmesine pozitif bir katkı yapacaktır. Bursaspor Teknik Direktörü Cristoph Daum da uzun zamandan bu yana Türkiye'de görev yapıyor. Daum, artık bizden biri gibi oldu. Kendisi Bursa-Almanya ilişkilerinde önemli bir isim."

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Pohl'a İznik çinisi hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Pohl'dan Vali Karaloğlu'na ziyaret - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement