Büyükşehir'den Basın Müzesi'ne Katkı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Basın Müzesi'ne Katkı

Büyükşehir\'den Basın Müzesi\'ne Katkı

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin kuracağı Basın Müzesi'ne katkı sunacaklarını söyledi.

29.08.2013 11:44  Güncelleme: 12:32

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ile yönetiminde yer alan gazetecileri konuk etti. Başkan Karaosmanoğlu, ''Gazetecilik, halkı doğru bilgilendirmek, halkın istek ve ihtiyaçlarını dile getirmek açısından çok önemli bir meslektir.'' dedi. Başkan Karaosmanoğlu, cemiyetin kurmayı planladığı Basın Müzesi'ne de katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN ZİYARET

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ile yönetiminde yer alan basın mensupları, Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarının daha iyi şartlarda hizmet üretebilmesi amacıyla yaptıkları çalışmalarla ilgili Başkan Karaosmanoğlu'na bilgi veren Yılmaz, ''Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu Basın Merkezi, çalışmalarımızda önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle size teşekkür ediyoruz. Sivil Toplum Merkezi'ni de, meslektaşlarımıza eğitim vermek ve etkinlikler düzenlemek için yoğun bir şekilde kullanıyoruz'' ifadesini kullandı.

KOCAELİ'NE BASIN MÜZESİ

Mesleki konularda eğitim programları düzenlemek yolunda çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yılmaz, ''İzmit Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından Kapanca Sokak'ta restore edilen bir binayı Basın Müzesi haline getirmek istiyoruz. Burada gazeteci büyüklerimizin ve meslektaşlarımızın anıları, uzun yıllar kullandıkları fotoğraf makineleri, kalemleri, teypleri yer alacak. Hayata geçireceğimiz Basın Müzesi, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra Kocaeli'nde yer alacak '' açıklamasını yaptı.

GAZETECİLERE DEĞER VERİYORUZ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz ve yönetimde yer alan gazetecileri, basın sektörüne yaptıkları hizmetler ve katkılardan dolayı kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, ''Gazetecilik halkı bilgilendirme noktasında çok önemli bir meslektir. Biz de gazeteci kardeşlerimize değer veriyoruz. Gazetecilik dürüst ve doğru noktalarda yapılması gereken bir meslektir. Tespit edilen yanlışlar mutlaka dile getirilmeli, doğru ve objektif gazetecilik kriterleriyle halk bilgilendirilmelidir. Ben gazeteci kardeşlerimizin meslek hayatlarında daha etkin konumlara geleceğine inanıyorum. Gazeteci toplumun aynasıdır, haberi gazete sayfalarına en güzel şekilde yansıtmalıdır'' şeklinde konuştu.

İFTİRALARLA DOLU KİTAP

Ziyarette 2011 yılında yayınlanan ve içinde bazı büyükşehir belediyeleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hakkında iftiralarla dolu bulunan ''Büyükşehirlerde İhale Dalavereleri'' isimli Harun Gürek imzalı kitapla ilgili hukuki sürecin tamamlandığı bilgisi gündeme geldi. Başkan Karaosmanoğlu, ''Kitabın içinde yer alan belediyemizle ilgili bölümlerde gerçeğe dayanan bir belge, iddia veya kanıt yoktur. Tamamen iftiralarla dolu bir kitap söz konusudur. Gerçekleri yansıtmayan ifadelerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine engel olmak için söz konusu kitapla ilgili hukuki süreci başlatmıştık'' bilgisini verdi.

BASIN MÜZESİ'NE KATKI

Mahkemenin söz konusu kitabın yayımcısı ve yazarının 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdiğini ve bu tazminatın da davalılar tarafından yatırıldığı da ifade edildi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin kurmayı planladığı Basın Müzesi'nin Kocaeli gazetecilik tarihi açısından büyük önem taşıyacağına inandığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, iftiralarla dolu bu kitaptan gelen 5 bin TL tazminatın Basın Müzesi'nin hayata geçirilmesinde kullanılmasını arzu ettiklerini cemiyet yönetimine ifade etti.

BAŞKAN'A 5 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT

Öte yandan Bizim Avrasya Yay. Turz. İnş. Ve San. Tic. Ltd. Şti.'nin "Togan Yayıncılık" işletme adıyla yayımcısı ve Harun Gürek'in eser sahibi olduğu "Belediye İhale Dalavereleri" isimli kitapta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak iftiralara yer verilmiş ve kitabın kapağında bazı AK Partili belediye başkanlarıyla birlikte Başkan Karaosmanoğlu'nun fotoğrafına yer verilmişti. Bunun üzerine Kocaeli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kişilik haklarına müdahalenin men'i ve tazminat davası açılmıştı. Mahkeme ilk aşamada kitabın baskılarından Başkan Karaosmanoğlu'nun fotoğrafının çıkarılmasına karar vermişti. Mahkemeye açılan tazminat davasıyla ilgili olarak ise 19.07.2012 tarihinde Başkan Karaosmanoğlu'na 5 bin TL manevi tazminatın davalılar Avrasya Yay. Turz. İnş. Ve San. Tic. Ltd. Şti. ve Harun Gürek'ten müşterek ve müteselsilen tahsiline karar verilmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Basın Müzesi'ne Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement