Çadır Kentte Mutfak Dolabı Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte Mutfak Dolabı Dağıtımı

Çadır Kentte Mutfak Dolabı Dağıtımı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılara, mutfak dolabı dağıtımına başlanıldı.

26.09.2013 17:45

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılara, mutfak dolabı dağıtımına başlanıldı.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve sayıları 30 bine ulaşan Süleyman Şah konaklama tesislerindeki sığınmacılara mutfak dolabı dağıtılmaya başlandı. Toplam 5 bin 200 çadıra dağıtılacak olan mutfak dolapları hafta sonuna kadar teslim edilmiş olacak.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdür Yardımcısı Bekir Engül, her çadıra bir mutfak dolabı verileceğini belirterek, "30 bin Suriyeli misafirimizin yaşadığı Süleyman Şah kampımızda yaz aylarında olduğu gibi, buzdolabı ve vantilatör ihtiyacını karşıladık. Şimdi de çadırdaki dağınıklığı ortadan kaldırmak amacıyla her bir çadıra mutfak dolabı dağıtıyoruz. Toplamda 5 bin 200 aileye mutfak dolabı dağıtacağız. Önümüzdeki günlerde oluşabilecek ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

3 nolu mahallede ikamet eden ve 13 aydır Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli misafirlerden Muhammed Nayıfeşşeyh, mutfak dolabı dağıtımından dolayı kamp yönetimine teşekkür ederek, "Kampa geleli 13 ayı doldurduk. Burada bizlere yapılan hizmet gayet güzel ve Türk halkı gayet bize iyi davranıyor. Şu anda hiçbir eksiğimiz yok gibi. İlk geldiğimizde ihtiyacımız olan malzemelerden döşek, battaniye, vantilatör ve başta giyim malzemesi olmak üzere tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Daha sonra gerekli ihtiyaçlarımızın yanı sıra buzdolabı verildi, şimdi de marketler açıldı. Artık damak tadımıza göre yemek yemeye başladık. Bu uygulama hem bizim açımızdan hem de Suriyeli vatandaşlar açısından isabetli oldu. Bizim burada durumumuz iyi. Türk halkı ve Suriye halkı birbiriyle gayet iyi durumda" dedi.

Mutfak dolapları bir taraftan TIR'lardan indirilirken, bir yandan da dolapların kurulumu yapılıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çadır Kentte Mutfak Dolabı Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement