Çaldıran'da Bir Araç Kundaklandı - Son Dakika
Güncel

Çaldıran'da Bir Araç Kundaklandı

Çaldıran\'da Bir Araç Kundaklandı

AK Parti Çaldıran Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım'ın akrabasına ait bir araç kundaklandı.

24.03.2014 16:28  Güncelleme: 17:16

Van'ın Çaldıran ilçesi Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ferman Yıldırım'ın bir akrabasına ait araç, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ve Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ın akrabası olan Mehmet Faruk Koç'a ait pikap, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce benzin dökülerek yakıldı.

Aynı mahallede bazı evlerin bahçe kapısına tehdit içerikli mesajlar ve terör örgütü lehine sloganlar yazılırken, durumu fark eden Koç, olayı polise ve itfaiyeye bildirdi.

Araç tamamen kullanılamaz hale gelirken, polis ekipleri saldırıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Olay yerine gelerek Koç'a geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Yıldırım, yakınlarına yönelik yapılan şiddetin tek nedeninin, rakip partililerin seçimleri kaybet korkusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Araç yakıldıktan sonra vatandaşların kapısına ' PKK, YPG' gibi yazılar yazılarak tehdit dolu mesajlar verilmiştir. Bizimle ev ziyaretlerinden dönen akrabamıza yapılan bu saldırı kabul edilemez. Görülüyor ki seçimi kaybetme korkusuyla sağa sola saldıran bu kişi veya kişilere BDP Çaldıran teşkilatı sahip çıkmaktan acizdir. Buradan basın yoluyla BDP Van yönetimine sesleniyorum. 20 yıldır Çaldıran'da siyaset yapıyorum ve böyle çirkin saldırılara daha önce şahit olmadım. Afişlerimiz yırtıldı, bayraklarımız indirildi, araçlarımıza taşlarla saldırıldı, konvoyumuza silahlı saldırı düzenlendi ve mitingimize taşlı sopalı saldırı yapıldı. Bunların karşısında sustuk ve demokratik siyasette ısrar ettik. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Bu saldırılar şahsıma yapılsa gene sineye çekerim. Ama bugün yapılan, alçakça bir saldırıdır. Siyasi tercihi dolayısıyla bu arkadaşımızın etinden, tırnağından biriktirerek aldığı bu aracı yakanların vicdanlarını sorgulaması lazım."

Yıldırım, Çaldıran halkının daha fazla zarar görmemesi için siyasi parti temsilcilerinin üzerlerine düşeni yapması gerektiğini bildirerek, "Çaldıran'da yaşayan tüm vatandaşlar birbirinin akrabasıdır. Bu nifak Çaldıran'a ve Çaldıran halkına zarar verecektir" dedi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çaldıran'da Bir Araç Kundaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement