Çalışmadan Üç Ay Maaş Nasıl Alınır - Son Dakika
Güncel

Çalışmadan Üç Ay Maaş Nasıl Alınır

Çalışmadan Üç Ay Maaş Nasıl Alınır

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurttekin, çeşitli raporlarla 3 ay işe gelmeden maaş aldı.

30.01.2014 18:15  Güncelleme: 18:26

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Diyarbakır İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurttekin, çeşitli tarihlerde ardı ardına aldığı raporlarla üç ay boyunca işe gelmeden maaş aldığı öğrenildi.

MİLLET İŞ BULAMIYOR KURTTEKİN İŞE GELMEDEN MAAŞ ALIYOR

Edinilen bilgiye göre, raporlarında herhangi bir ameliyat ve uzun süre tedavi gerektiren halleri bulunmayan Müdür Yardımcısı Kurttekin'in bu davranışı büyük tepkilere yol açtı. Devlet kurumlarında çalışmadan nasıl maaş alındığını açık şekilde gözler önüne seren bu olayda özellikle İşsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde bulunan Diyarbakır'da, işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran bir kurumun yöneticisi pozisyonundaki birinin yapması yadırgandı.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURULARI BEKLETİLMİŞTİ

Mustafa Kurttekin'in İş-Kur'da Müdür Vekilliği yaptığı dönemler içinde hakkında işbaşı eğitim programı başvurusunda bulunan dosyaları bilinçli olarak beklettiği yönünde de iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialar, gazeteciler tarafından İş-Kur Müdürlüğü görevine getirilen Selahattin Bayram'ın düzenlediği basın toplantısında sorulmuştu. Bayram açıklamasında, uzun süreden beri kurumlarına yapılan iş başı eğitim programları başvurularının niçin durdurulduğunu bilmediği ancak görev başladıktan çok kısa sürede başvuruları sonuçlandırdıklarını belirterek, bir bakıma iddiaları doğrulamıştı.

MÜDÜRÜN 30 GÜNLÜK İZNİ YOĞUN TEMPO YÜZÜNDEN YANDI

Bir yandan bunlar yaşanırken, diğer taraftan Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü görevine 27 Eylül 2013 tarihinde getirilen Selahattin Bayram, iş yoğunluğu ve istihdam çalışmaları nedeniyle hakkı bulunan 30 günlük iznini bile yapamadı. Bir taraftan fedakarlık, diğer taraftan uyanıklık vatandaşın olduğu kadar kurumda çalışanların da tepkisini çekti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çalışmadan Üç Ay Maaş Nasıl Alınır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement