Çalışmak İsteyene Engel Yok" Projesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çalışmak İsteyene Engel Yok" Projesi

01.06.2016 12:19

DÜZCE (AA) – Engelli vatandaşların istihdamı ve hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla Düzce Üniversitesi (DÜ) Meslek Yüksekokulu ile Maksimum Yaşam Derneği tarafından hazırlanan ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünce desteklenen "Çalışmak İsteyene Engel Yok" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

DÜZCE (AA) – Engelli vatandaşların istihdamı ve hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla Düzce Üniversitesi (DÜ) Meslek Yüksekokulu ile Maksimum Yaşam Derneği tarafından hazırlanan ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünce desteklenen "Çalışmak İsteyene Engel Yok" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yüksekokulun konferans salonunda gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Maksimum Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Kırca, engellilerin istihdam edilmesi amacıyla projeyi geliştirdiklerini belirtti.

Kırca, engelli bireylerin yüzlerindeki tebessüm karşısında son derece mutlu olduklarını dile getirerek, "Ülkemizde son on yıl içerisinde engellilerin istihdamı konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor. Engellilerin aldığı eğitimin reel sektörün ihtiyacı ile uyuşmaması ve buna bağlı olarak yeterli mesleki beceriyi sağlamak için biz de çalışmalarımızı yaparak projemizi hayata geçirdik. Kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üreterek böylesine hassas bir proje yaptığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç de, projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Engelli bireylerin üretime katkıda bulunması ve üretici haline gelmesi eğitimin önemini gösteriyor. Üretici olmak zor değil, küçük dokunuşlar ve eğitimlerle ülke olarak da engelli kardeşlerimizi üretime katabileceğiz." dedi.

Katılımcılar, konuşmaların ardından engelli öğrencilerin çalışma atölyesini ziyaret ederek öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında, yaklaşık 4 ay sürecek kurs sonunda zihinsel engelli bireyler, Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecek düz dikiş makinecilik belgesi ile istihdam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışmak İsteyene Engel Yok' Projesi - Son Dakika


Advertisement