Çin'de Camide İzdiham: 14 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin'de Camide İzdiham: 14 Ölü

Çin\'de Camide İzdiham: 14 Ölü
06.01.2014 08:32  Güncelleme: 08:41

Çin'in kuzeybatı kesimindeki Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nde bir camide dün meydana gelen izdihamda 14 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Çin'in kuzeybatı kesimindeki Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nde bir camide dün meydana gelen izdihamda 14 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

ÇÖREK ALMAK İÇİN 14 KİŞİ ÖLDÜ 10 KİŞİ YARALANDI

Bölgenin Şiji kasabasındaki Beida Camisi'nde yaşanan facia, bir din aliminin ölüm yıldönümü dolayısıyla yapılan anma töreni sırasında meydana geldi. Çörek dağıtımı sırasında yaşanan izdihamda 6'sı çocuk 14 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, cami avlusunda çörek dağıtımına başlanmasıyla kalabalığın aşırı yığıldığını ifade etti.

Yerel hükümet yetkilileri ise, yaralıların 4'ünün durumunun ağır olduğunu belirtti. Çin'in en yoksul bölgeleri arasında yer alan Ningxia'da İpek Yolu'nun etkisiyle İslamiyet'e geçen ve bugün Müslüman Çinliler olarak bilinen Huilular yaşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin'de Camide İzdiham: 14 Ölü - Son Dakika


Advertisement