Çamur Kaplanları - Son Dakika
Güncel

Çamur Kaplanları

Çamur Kaplanları

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Zile Beldesi'ndeki şifalı çamur banyosu sezonu açıldı.

20.06.2011 12:45

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Zile Beldesi'ndeki şifalı çamur banyosu sezonu açıldı. Sezon açılışını yapan 'çamur kaplanları' ekibi, vücutlarına 5'er kilo çamuru sürerek 2 saat süreyle güneşte kaldı.

Zile Belediye Başkanı Cuma Karademir; deri ve mide hastalıklarına şifalı olarak bilinen Zile şifalı acısuyu ve çamurunun Haziran- Eylül ayları arasında yoğun ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, "Özellikle Akdeniz bölgesinden yatılı olarak gelerek 15 gün kaplıcada konaklayanlar var. Çamur banyosu, vucuttaki karıncalanma ve bacak varislerine iyi gelip, çamur doğal krem olarak cilti besliyor. Özellikle kadınlar çamuru, doğal krem olarak tercih ediyor" dedi.

Zile çamur banyosu sezon açılışını yapan 'çamur kaplanları' ekibi, vücutların 5'er kilo çamuru sürerek 2 saat süreyle güneşte kaldı. Sezon süresince haftasonları boyunca bu şekilde güneşte daha uzun süreler kalacaklarını söylediler.

Açık alanda çamur banyosu yapamayanlar ve evlerdeki hastalar için Zile'den alınan çamur ve acı su ile aynı işlemin evlerde de yapılabileceği söylendi. - Kayseri/ Develi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çamur Kaplanları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement