Çanakkale'de 17 Saattir Süren Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 17 Saattir Süren Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Çanakkale\'de 17 Saattir Süren Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında dün başlayan orman yangınına gün doğumuyla birlikte helikopter ve uçaklarla müdahale ediliyor. Havadan 13 helikopter ve 5 uçak, karadan ise 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve destek ekipleriyle yangın söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, rüzgarın etkisiyle yayılan alevler nedeniyle Kemel köyü tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de bölgeye gelerek incelemelerde bulunmuştur.

17.07.2023 09:30

Çanakkale'de 17 saattir süren orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kızılkeçili köyü yakınlarında dün saat 16.31'de başlayan yangına gün doğumuyla helikopter ve uçaklarla müdahale yoğunlaştı.

Havadan 13 helikopter ve 5 uçak, karadan da 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda destek ekibiyle alevler söndürülmeye çalışılıyor.

Yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.

Dün rüzgarın etkisiyle yayılan alevler nedeniyle 211 nüfuslu Kemel köyü tedbir amaçlı olarak boşaltılmış, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de bölgeye gelerek Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 17 Saattir Süren Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement