Çanakkale'de Kurbanlıklar Elde Kaldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Kurbanlıklar Elde Kaldı

Çanakkale\'de Kurbanlıklar Elde Kaldı

Çanakkale'de bayram öncesinde umduğunu bulamayan kurban satıcıları, bayramın ilk gününde de bekledikleri alıcılar gelmeyince isyan etti.

15.10.2013 15:18

Çanakkale'de bayram öncesinde umduğunu bulamayan kurban satıcıları, bayramın ilk gününde de bekledikleri alıcılar gelmeyince isyan etti. Kurbanlıklar elinde kalan Halil Ahmet Önen, "Daha da hayvan bakmam" diyerek tepkisini getirdi.

Çanakkale'de küçükbaş kurbanlarlıklar belediyenin Sarıçay kenarındaki kesim yerinde, büyükbaşlar ise mezbahada kesildi. Önceki yılların aksine mahalle ve sokak aralarında o alışıldık görüntülere rastlanmadı. Ancak değişmeyen tek tablo çocukların yine kurban kesimlerine tanıklık etmesi oldu. Küçükbaş hayvan kesim yerinde kurbanlıklarını kestiren aileler uzmanların yaptığı uyarılara rağmen çocuklarını yine yanlarında getirdi.

KURBAN EDİLMEDEN ÖNCE SON ŞEFKAT

Algın ailesi, satın aldıkları kuzunun kesimi için sıra beklerken ortaya ilginç görüntüler çıktı. Baba Mehmet Algın, 3 yaşındaki kızı Ada Algın'a kısa süre sonra kurban edilecek kuzuyu sevdirdi. Ancak, ayakları bağlı kuzu ürkünce minik Ada korkup geri kaçtı.

'DAHA DA HAYVAN BAKMAM'

Ezine İlçesi'nde yetiştirdiği kurbanlıkları Çanakkale'deki hayvan pazarına getiren ancak satamayan 45 yaşındaki Halil Ahmet Önen, isyan etti. Kuzuların 400-500 TL'ye, keçilerin ise 250 TL'ye satıldığını belirten Önen, "Kuzular 400-500 TL, keçi 250 TL. Hırsız çalsa vermez. Alan yok. Vatandaşta para yok. Para olsa almaz mı? Dört gündür eşim ve kızımla burada yatıyorum gece gündüz. 60 hayvan getirdim. 45'i duruyor. Kalan günlerden umudum yok. Hayattan soğudum. Bir daha da hayvan bakmam. Yanından bile geçmem. Yemin çuvalı 50 lira. Sonra ver hayvanı 400 liraya. Çık çıkabilirsen işin içinden" dedi.

SİSTEMLİ KESİM YAPILIYOR

Çanakkale Belediyesi Mezbahası'nda görevli Serkan Karataş ise "Büyükbaş hayvanlarda şu ana kadar kaçan yok, firar yok. Kesimler sistemli bir şekilde yapılıyor. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Sırası gelen hayvan kesilerek sahiplerine teslim ediliyor" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Kurbanlıklar Elde Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement