21-26 Şubat tarihleri arasında Kartepelilerin, Çanakkale Savaşını anlatan materyalleri yakından görme imkanı bulduğu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni günde 2 bin ziyaretçi gezdi. İlçedeki binlerce öğrenci Kartepe Belediyesi tarafından sağlanan otobüslerle müzeyi gezerek destanın bilinmeyen unsurlarını tanıma ve görme imkanı buldu.
Çanakkale Savaşı'nı anlatan tablo, mermi, siper görüntüleri, kılıç ve silah gibi yaklaşık 4 bin görsel malzeme sergilendiği müzeyi gezen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan'dan bilgi aldı. Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale zaferinin ne şartlarda kazanıldığına vurgu yapan müzeyi Kartepe'de ağırlamaktan duydukları gururu ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "İlçemizdeki tüm öğrencilerin dünyaya örnek destanın anlatıldığı Çanakkale Savaşı'nda verilen mücadeleyi en iyi şekilde anlamalarına imkan tanıyan bu projede emeği geçenleri tebrik ederim" dedi.
Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan da, Kartepelilerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu kaydetti. Kartepe Belediyesi'ne gösterdiği ev sahipliği için teşekkür eden Yürükaslan, Kartepe'de müzenin amacına ulaştığına dikkat çekti.
Son Dakika › Güncel › Çanakkale Müzesi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.