Çanakkale TIR Müzesi Sivas'ta - Son Dakika
Güncel

Çanakkale TIR Müzesi Sivas'ta

Çanakkale TIR Müzesi Sivas\'ta

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan savaş malzemelerinin sergilendiği 'Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi' Sivas'a geldi.

02.05.2013 18:56  Güncelleme: 12:02

Gezici müzeyi günde yaklaşık 7 bin kişinin gezdiği belirtildi.

Sivas Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'nde yaklaşık 4 bin parça savaş objesi sergileniyor.

Kent meydanında 6 gün boyunca açık kalması planlanan sergiyi gezmek için uzun kuyruklar oluştu. Gezici müzed,e Çanakkale Savaşı'ndan kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerikli belgesel sunumları yer alıyor. Savaşın simgelerinden Seyit onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu gezici müzeyi ziyaret edenler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bugüne kadar 54 il ve 400'ün üzerinde ilçeyi gezen TIR'ı Sivas'ta 30 binin üzerinde vatandaşın ziyaret etmesi bekleniyor.

HEDİYELİK EŞYA SATARAK TÜRKİYE'Yİ GEZİYORLAR

Gittiği tüm il ve ilçelerde vatandaşlardan yoğun ilgi gören gezici müze sponsor firma bulamadığı için masraflarını hediyelik eşya satarak çıkarıyor.

Her ilde coşkuyla karşılandıklarını belirten müze sorumlusu Selim Kaya, sponsor firma bulamadıklarını, maaş ve araç yakıtını karşılamak için hediyelik eşya sattıklarını ifade etti. Bu durumun kendilerinin yıldırmadığını belirten Kaya, reklamsız da olsa Anadolu'yu karış karış gezeceklerini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale TIR Müzesi Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement