Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik üs şehirlerinden biri olacağını söyledi.
Genç, Samsun'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kentteki bir otelde bir araya geldi.
Canik ilçesinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Genç, dönüşüm yolculuğunda insan, çevre ve kalkınma olmak üzere üç temel alana odaklandıklarını kaydetti.
"Samsun, önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik üs şehirlerinden biri olacak." diyen Genç, şöyle devam etti:
"Ancak buna ulaşabilmek için şehrin dinamikleri olarak hedeflerimizi doğru belirlemeliyiz. Türkiye, gelişirken ve dönüşürken biz de Samsun olarak daha hızlı koşmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akılla şehrimizin gelişimini sağlamalıyız. Bütün hedefimiz Türkiye'mizi hedeflerine ulaştırırken, şehir olarak yeni Türkiye'de şimdi çok daha hızlı koşmak zorundayız. Belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Hükümetler devletin yapısını işletir, ahengini sağlar ancak şehirleri ileriye götürecek olan yerel yönetimlerdir."
Kentsel dönüşüm konusunda tecrübeli bir belediye olduklarına işaret eden Genç, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atıyoruz. 383 dönümlük Kuzey Yıldızı Projesi tamamlandı. İnşallah ağustos ayı gibi Samsun Kapalı Cezaevi de kalkacak. Yeni Mahalle'de 100 dönümlük alanda Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Yine Soğuksu Mahallesi'nde 200 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Mahallelerimizi yorgun, eski, sıvasız ve boyasız binalardan kurtuluyor. İnsanlarımıza daha estetik yaşam alanları oluşturuyoruz. Sancaktepe projemiz devam ediyor. Yine Altın Meşe Park Tesisi'nin yanındaki ormanı yaşam alanına dönüştürüyoruz."
Son Dakika › Güncel › Canik Belediye Başkanı Genç Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?