Castrol Ford Team Türkiye, Bu Yıl Avrupa'da Başarı Arayacak - Son Dakika
Güncel

Castrol Ford Team Türkiye, Bu Yıl Avrupa'da Başarı Arayacak

Castrol Ford Team Türkiye, Bu Yıl Avrupa\'da Başarı Arayacak

Castrol Ford Team Türkiye, dördü toprak dördü asfalt toplam sekiz yarıştan oluşan 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası için hazırlıklara başladı.

29.03.2017 11:42

Castrol Ford Team Türkiye, dördü toprak dördü asfalt toplam sekiz yarıştan oluşan 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası için hazırlıklara başladı.

2011 yılından bu yana kazandığı 6 "markalar" şampiyonluğu yanında 4 defa "pilotlar", 4 defa "co-pilotlar", 5 defa "gençler" ve 3 defa da "iki çeker araçlar" ralli şampiyonluğu unvanı kazanan takım, şampiyonanın ilk ayağında 30 Mart Perşembe - 1 Nisan Cumartesi tarihleri arasında Portekiz Azor Rallisi'nde başarı arayacak.

Castrol Ford Team Türkiye takımı şu sporculardan oluşuyor:

Murat Bostancı - Onur Vatansever

Buğra Banaz - Burak Erdener

SERDAR BOSTANCI: "RALLİ ARAÇLARIMIZIN VE TAKIMIMIZIN GÜCÜNE İNANIYORUZ"

Castrol Ford Team Türkiye'nin takım direktörü Serdar Bostancı, ekibinin 2017 planlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Uzun süredir hazırlık yaptığımız Avrupa Ralli Şampiyonası maceramız başlamak üzere ve bundan dolayı çok heyecanlıyız. Diğer taraftan ekip olarak son derece iyi hazırlandık. Hem dört çeker hem de önden çekişli araçlar sınıfında yarışan az sayıda takımdan biriyiz. Ford Fiesta R5 ve R2T ralli araçlarımızın ve güçlü sponsorlarla desteklenen takımımızın şampiyonadaki rekabet gücüne inanıyoruz. Şansımız bol olsun."

MURAT BOSTANCI: "İLK İKİ YARIŞTA ŞAMPİYONAYA ISINMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Takımın birinci pilotu Murat Bostancı ise 2017 sezonu için, "Geçen sezon önden çekişli Ford Fiesta ralli aracımızla tüm şampiyonayı yapmış olmanın bize avantaj sağlayacağına inanıyoruz. Bu sene dört tekerlekten çekişli Fiesta R5 ile çok daha iddialıyız. İlk iki yarışta şampiyonaya ısınmaya gayret edeceğiz. Üçüncü yarış olan Yunanistan Rallisi ile beraber atağa kalkabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

BUĞRA BANAZ: "TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN BİR TAKIMIN ÜYESİ OLMAK BÜYÜK BİR AYRICALIK"

Avrupa Ralli Şampiyonası'nın gençler kategorisinde yarışan tek Türk sürücüsü Buğra Banaz ise 2017 yılında takımı adına Türk bayrağını taşımaktan gurur duyduğunu belirterek, "Bu yıl Avrupa şampiyonasında 'Gençler' kategorisine özel bir önem verildiğini görüyoruz. Bu ortamda Türkiye'yi temsil eden bir takımın üyesi olmak büyük bir ayrıcalık" diye konuştu.

Castrol Ford Team Turkiye'nin iki büyük sponsoru Ford ve Castrol yöneticileri Özgür Yücetürk ve Kamuran Yazgan ise yaptıkları ortak açıklama ile şunları söyledi: "Yurt içinde büyük başarılar kazanan takımımızın Avrupa hedefli yeni stratejisinden gurur duyuyoruz. Ekibimizin Avrupa Ralli Şampiyonası mücadelesinde sabırlı ama kararlı olacağız. Bu projeye katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu önemli şampiyonaya katılan tüm Avrupalı ekiplere de başarılar diliyoruz. Takımımız her zamanki sportmenliği ile Avrupa Ralli Şampiyonasına renk katacak ve Türk bayrağını büyük bir gururla taşıyacaktır."

2017 Avrupa Ralli Şampiyonası şu ayaklardan oluşuyor:

1 Portekiz Azor Rallisi 30 Mart-1 Nisan - Toprak zemin

2 İspanya Kanarya Adaları Rallisi 4-6 Mayıs Asfalt Zemin

3 SEAJETS Acropolis Rallisi Yunanistan 2-4 Haziran Toprak

4 Kıbrıs Rallisi 16-18 Haziran Asfalt/Toprak karışık zemin

5 Rally Rzeszow Polonya 3-5 Ağustos Asfalt Zemin

6 Barum Çek Rallisi Çek Cumhuriyeti 25-27 Ağustos Asfalt Zemin

7 Rally di Roma Capitale Italya 15-17 Eylül Asfalt Zemin

8 Rally Liep'ja Latvia 6-8 Ekim Toprak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Castrol Ford Team Türkiye, Bu Yıl Avrupa'da Başarı Arayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement