Çayı kirletip onlarca balığın ölümüne sebep olan firmaya ceza kesildi - Son Dakika
Güncel

Çayı kirletip onlarca balığın ölümüne sebep olan firmaya ceza kesildi

Çayı kirletip onlarca balığın ölümüne sebep olan firmaya ceza kesildiDÜZCE Düzce'de yağmur suyu hattına boya dökerek, Melen Çayı'nın renginin değişmesine ve balıkların ölümüne sebep olan firmaya 66 bin lira cezai işlem uygulandı.

25.12.2022 17:20  Güncelleme: 17:25

Çayı kirletip onlarca balığın ölümüne sebep olan firmaya ceza kesildi

DÜZCE Düzce'de yağmur suyu hattına boya dökerek, Melen Çayı'nın renginin değişmesine ve balıkların ölümüne sebep olan firmaya 66 bin lira cezai işlem uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 hafta önce Melen Çayı'nda meydana gelen olayda, suyun renginin kırmızı olduğunu gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgede detaylı incelemeler yaptı. Aynı zamanda ekipler, sudan da numuneler aldı. Yapılan incelemelerde, suyun renginin yağmur suyu hattından gelen boya olduğu belirlendi. Boyayı yağmur suyu hattına döken firmaya 66 bin lira cezai işlem uygulandı. Yağmur suyu hattına dökülen boyanın ise araçlar için kullanılan boyalardan öğrenildi.

Öte yandan, bölgede balık ölümleri de gerçekleşti. Balıkların, dereye dökülen boyadan zehirlendiği tespit edildi.

Çayı kirletip onlarca balığın ölümüne sebep olan firmaya ceza kesildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çayı kirletip onlarca balığın ölümüne sebep olan firmaya ceza kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement