ÇED Toplantısına Protesto Engeli - Son Dakika
Güncel

ÇED Toplantısına Protesto Engeli

ÇED Toplantısına Protesto Engeli

Çeşme'ye bağlı Germiyan köyünde taş ocağı açılmasıyla ilgili yapılması planlanan ÇED toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle iptal edildi.

18.07.2013 16:06  Güncelleme: 16:11

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Germiyan Köyü'nde taş ocağı açılmasıyla ilgili yapılması planlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle iptal edildi. Köylerinin bulunduğu bölgede taş ocağı istemediklerini dile getiren köylüler, bir süre slogan attı.

Alaçatı Beldesi Germiyan Köyü'nde, bugün saat 11.00'de, kalker ocağı, mobil ve sabit kırma ile mıcır karıştırma tesisleriyle ilgili düzenlenecek olan ÇED toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle yapılamadı. Köyün muhtarı Şadan Kaya, vatandaşların toplantıya katıldıklarına dair hazırlanan belgeyi yırttı. Sunumun yapılacağı sinevizyon ekranına da pankart asıldı. Bütün köyün, köy sınırlarında yapılması düşünülen taş ocağına karşı olduğunu savunan muhtar Kaya, "Bu üçüncü ÇED toplantısı. Daha öncekilerin de yapılmasına izin vermemiştik. Yapılması düşünülen ocak ve tesisler köyümüze zarar verecek. Hiçbir faydası olmadığı için de yapılmasını istemiyoruz. Bölgemizde yaşayan insanlar zeytincilik ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Söz edildiği gibi bir işletme yapılırsa, ekmeğimizle oynanacak" diye konuştu. Kaya'nın konuşmasının ardından köylüler bir süre daha slogan attı. Toplantıyı yapmak üzere köye gelen yetkililer ise toplantının yapılamadığı yönünde tutanak hazırlayıp köyden ayrıldı. - Çeşmeizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇED Toplantısına Protesto Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement