Cem Evinde İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Cem Evinde İftar Yemeği

Cem Evinde İftar Yemeği

Kırıkkale'de, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ile Kırıkkale ve Yöresi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Hasandede Cem Evi'nde, iftar yemeği düzenlendi.

17.08.2012 06:05

Kırıkkale'de, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ile Kırıkkale ve Yöresi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Hasandede Cem Evi'nde, iftar yemeği düzenlendi. Vali yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy'un katıldığı iftara çok sayıda Kırıkkaleli de katıldı.

Hasandede kasabasında bulunan Hasandede Cem Evi'ne gelen vatandaşlar ezanın okunmasını bekledi. İftarda buluşan davetliler Alevi dedesinin okuduğu dua ile oruçlarını açtı. Yemek sonrasında Hasandede Camii imamı Selim Aydın, Kuran-ı Kerim okudu ve Alevi dedesi Beydili Demirhan yemek duası yaptı. Kardeşlik ortamında bir araya gelen vatandaşlarda bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı.

Cem evindeki yemeğe katılan Kırıkkale Vali yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy "Yunus'un dediği gibi Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü, yaratılanı hoş gördük. Yaratan dan ötürü. İnsanların ayrım gözetmeksizin hepsinin kucaklayan bir felsefe sahipti. Bu tabi ki Peygamber felsefesidir." dedi.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir ise "Biz birlikte Alevi-Suni kardeşlerle birlikte et ve kemik gibiyiz. Tek ülkenin mensuplarıyız. Bizim başka gidecek ülkemizde yok, başka toprağımızda yok. Bu ülke bizim Osmanlı'dan bugüne kadar nasıl bizim olduysa Cumhuriyet dönemi ve Osmanlıdan bugüne kadar bundan sonra bizim olacak. Hiçbir kimse Türkiye'de yaşayan Alevi ve Suni kardeşlerimizin arasına nifak tohumu ekemeyecek" şeklinde konuştu.

Kalender Derneği Başkanı Şuayip Demir de "Biz buruda yemekte beraberiz. Bu sanılmasın ki sadece programda bir araya geliniyor. Hayır biz sosyal hayatta hep beraberiz zaten, geliyoruz, gidiyoruz. Bir birimize aile ziyareti yapıyoruz. Hatta bir birimize kız alıyoruz. Kız veriyoruz. Burada bir farklılık yok. Bu düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğinin birlik ve beraberlik adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem kardeşlik açısından, hem de sosyal diyalog açısından" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Evinde İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement