TBMM Başkanı Çiçek Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Nikah Şahidi Oldu

TBMM Başkanı Çiçek Nikah Şahidi Oldu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Trabzonlu iş adamı İskender Önal'ın kızı Elif Melek Önal ile İbrahim Yılmaz'ın nikah şahidi oldu.

04.01.2014 17:01  Güncelleme: 17:06

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Trabzonlu iş adamı İskender Önal'ın kızı Elif Melek Önal ile İbrahim Yılmaz'ın nikah törenine katıldı.

Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilen ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun kıydığı nikahta gelinin nikah şahitliğini TBMM Başkanı Çiçek, Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ve iş adamı Nevzat Şakar yaptı.

Damat İbrahim Yılmaz'ın şahitliğini ise Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve iş adamları Atilla Önal, Cafer Hazaroğlu ve Hasan Hilmi Öztürk yaptı.

Nikah akdinin ardından Gümrükçüoğlu'nun verdiği Kuran-ı Kerim'i, Vali Civelek geline takdim etti.

Nikah cüzdanını geline vermek üzere alan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, gelin, damat ve ailelerini kutlayarak, "Sayın İskender Önal ve eşiyle bir hac yolculuğunda tanıştım. Sonrasında da dost olduk. Onların mutluluğunu paylaşmak için buradayız. Elif ve İbrahim evlendiler, bizler de şahit olduk. Allah bu evliliği hayırlı eylesin. Kendilerini tebrik ediyor ve ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Allah hepimize, milletimize böyle güzel anlar yaşatsın. İnşallah mutlu olacaklar. Bu bizim hem temennimiz hem de duamız" dedi.

Evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu dile getiren Çiçek, şunları söyledi:

"Bunun iyi günü var, kötü günü var. İnşallah kötü gün olmayacak. Karşılıklı sevgiyle, saygıyla, fedakarlıkla bu yolculuğu sürdüreceksiniz. İkinizin de iki annesi, iki babası oldu. Onlara saygıda hiç kusur etmeyin, her zaman dualarını alın. Duaları arkanızda hissedin ki bu yolculuktaki sıkıntıları aşmış olasınız. Bu evlilik sizin ve ülkemiz için hayırlı evlatlar nasip etsin. Nikah merasimlerinde önde oturanlar laf atarlar, ayağına bas, ayağına bas derler. Halbuki evliliklerde ayağa da basmamak lazım, damara da basmamak lazım. Çünkü ayağa ve damara basıldığında bu işin nerede bittiğini biliyoruz. Allah korusun. Onun için böyle tahriklere evlilik sırasında kapılmayın."

Damada tavsiyelerde bulunan Çiçek, "İbrahim sana da söyleyeceğim iki şey var; eğer benim gibi, bizim gibi mutlu olmak istiyorsan önce itaat et, sonra rahat et. Önce evi memnun et, sonra eli memnun et. Eli memnun edemezsin, dışarıdaki sıkıntıları aşmanın yolu evde huzurdur. Evde huzur olursa bütün zorlukları aşarsın. Bunlar evliliğin altın sırlarıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Çiçek, evlilik cüzdanını geline teslim etmesi için Zeynep Bodur Okyay'a verdi. Okyay da evlilik cüzdanını geline takdim etti.

Çiçek, geline altın hediye ettikten sonra törenden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement