Suriye konulu Cenevre-2 Konferansı, çeşitli ülkelerin ve bazı uluslararası örgütlerin katılımıyla 22 Ocak 2014 tarihinde İsviçre'nin Montrö şehrinde başlayacak, bir gün aradan sonra 24 Ocak'ta Birleşmiş Milletler ve Suriyeli taraflar Cenevre'de müzakerelere devam edecek.
BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin Sözcüsü Khawla Mattar, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, konaklama yerlerinin yetersizliği nedeniyle Cenevre-2 Konferansı'nın çeşitli ülkelerin ve bazı uluslararası örgütlerin bir araya geleceği ilk bölümünün 22 Ocak 2014 tarihinde Montrö'de yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.
Konferansa verilecek bir gün aradan sonra ikinci bölümde Özel Temsilci İbrahimi'nin Suriyeli taraflarla 24 Ocak 2014'te Cenevre'de müzakerelere devam edeceğini ifade eden Mattar, müzakerelerin zaman bakımından tamamlanmasının ucunun açık olacağını kaydetti.
Mattar, Suriyeli katılımcı tarafların heyetlerinde yer alacak isimlerin bu yıl sonuna kadar kendilerine iletilmesini beklediklerini de söyledi.
Konferansın hazırlık çalışmaları kapsamında, Özel Temsilci İbrahimi'nin Amerikalı ve Rus yetkililerle 20 Aralık'ta Cenevre'de bir araya geleceğini de bildiren Mattar, aynı gün toplantının devamına BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleri ve daha sonra aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Suriye'nin komşularının da iştirak edeceğini bildirdi.
Mattar, bu toplantının ardından Cenevre-2'ye katılacak tarafların netleşmesini beklediklerini kaydetti. - Cenevre
Son Dakika › Güncel › Cenevre-2 Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.