Cenevre Otomobil Fuarı - Son Dakika
Güncel

Cenevre Otomobil Fuarı

Cenevre Otomobil Fuarı

Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı'nda üst düzey araç içi mobil erişim sistemini tanıttı.

05.03.2013 15:54

Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı'nda üst düzey araç içi mobil erişim sistemini tanıttı.

Açıklamaya göre, Güney Koreli elektronik devi LG Electronics ile yapılan işbirliğiyle Hyundai, bu sistemi ilk olarak üç kapılı i30 modelinde kullanıyor. Akıllı cep telefonlarıyla multimedya üniteyi eşleştiren bu üstün erişim sistemiyle beraber aracın kapıları bile anahtar kullanmadan akıllı telefon vasıtasıyla uzaktan açılıp kapatılabiliyor.

Otomatik olarak kaydedilen akıllı telefon, sistem tarafından sürekli olarak tanınarak, radyo istasyonları, navigasyon ayarları ve diğer özelliklere hızlı bir şekilde erişim sağlanmış oluyor. Akıllı telefonu kullanarak aracın ayarlarına doğrudan ulaşılırken, kokpitin tam ortasındaki alana yerleştirilen telefon bu sayede kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

Bu projede sürücü, yüksek çözünürlüklü 7 inçlik dokunmatik ekranı ve MirrorLink'i kullanarak dünyada ilk kez kablosuz olarak akıllı telefonun içeriğine de ulaşmış oluyor. Sürücü ya da yolcu, mobil telefonların navigasyon özelliğini de kullanabiliyor ve ayrıca e-posta kutusuna, kişisel videolara ve internet kullanılarak tüm multimedya kaynaklarına anında erişebiliyor.

Hyundai'nin bu üstün teknolojisi sayesinde araç sahipleri araçlarını kilitleyip kilitlemediklerine bakabiliyor, hatta farların açık olup olmadığını kontrol edebiliyor. Araç sahipleri isterse arka görüş kamerasının görüntüsünü telefondaki uygulamaya aktarabiliyor. Bu da dünyada ilk kez yine Hyundai tarafından kullanılan bir özellik olarak öne çıkıyor.

Bu üstün sistem sadece multimedya donanımı olarak değil, ayrıca kullanıcıların yolculukları boyunca ne kadar yakıt tükettiklerini, hangi rotaları izlediğini ve yakıt-yağ seviyelerini de kaydederek müthiş bir rehber görevi üstlenmiş oluyor. Önceki yolculuğun yakıt tüketimi ve yolculuk sürelerini cep telefonundan takip edebilen kullanıcılar bir sonraki yolculuk için farklı bir yol izlemesine de olanak sağlamış oluyor.

Bu uygulamanın lastik basınçları ve kabin sıcaklığını uzaktan izleme özelliği de bulunuyor. Google Maps kullanarak bu özellikleri sunan sistem sayesinde maksimum konfor elde ediliyor. Hyundai'nin bu yeni mobil erişim sisteminin yakın zamanda diğer tüm modellere de entegre edilmesi planlanıyor.

Hyundai Motor Avrupa Teknoloji Merkezi Başkanı Seung-Wook Yang bu sistemle ilgili olarak "Hyundai, kişisel mobilite ile daha rahat bir hayat sunarken aynı zamanda bireyselleştirilmiş otomobiller ile rakiplerinden ayrılmaya başlıyor. Bu üstün teknolojik sistem, Hyundai sürücüleri için mükemmel bir ayrıcalık çünkü araç içindeki akıllı entegrasyonla birlikte sezgisel, çok yönlü ve kolay kullanımlı yararlar sağlanabiliyor" dedi.

Bu arada, Hyundai, yeni Santa Fe'nin daha büyük ve geniş versiyonu olan Grand Santa Fe'nin Avrupa lansmanını ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirdi. Grand Santa Fe, kullanıcılarına daha fazla oturma alanı ve maksimum konfor vadediyor.

Fuarda yeni ve uzun versiyon Grand Santa Fe ile birlikte sergilenen Santa Fe ile ilgili olarak Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, "Yeni Hyundai Santa Fe'yi, sadece Türkiye için özel hazırlanan vergi avantajlı, 2.0 dizel otomatik motor seçeneğiyle Haziran ayında satışa sunacağız" ifadelerini kullandı.

Almanya'da kurulan Hyundai Motorsport GmbH takımının hazırladığı yenilenen i20 WRC de son haliyle Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez sahne alıyor.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre Otomobil Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement