Ceo'lar 'Ne İş Bu Alışveriş' Forumunda - Son Dakika
Güncel

Ceo'lar 'Ne İş Bu Alışveriş' Forumunda

Ceo\'lar \'Ne İş Bu Alışveriş\' Forumunda

Denizli'de Genç İşadamları Derneği'nin (DEGİAD) düzenlediği 'Ne İş Bu Alışveriş' konulu forumda, perakende, hizmet ve online ticaret sektörünün temsilcileri Migros, gittigidiyor.

10.04.2015 11:05

Denizli'de Genç İşadamları Derneği'nin (DEGİAD) düzenlediği 'Ne İş Bu Alışveriş' konulu forumda, perakende, hizmet ve online ticaret sektörünün temsilcileri Migros, gittigidiyor.com, markafoni.com, supplementler.com gibi firmaların sahipleri, CEO'ları ve genel müdürleri biraraya getirildi. Toplantıda e-ticaret konusu masaya yatırıldı.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Ne İş Bu Alışveriş' konulu foruma konuşmacı olarak markofoni.com CEO'su İlker Baydar, gittigidiyor.com Genel Müdürü Gülfem Toygar, supplementler.com ortağı Cömert Tavaslıoğlu, vitringez.com CEO'su Natali Yeşilbahar ve Ayaydın Miroglio Grup Perakende Direktörü Özlem Tektaş Çelikkanat katıldı. Açılış konuşmasını yapan DEGİAD Başkanı Özlem Sözkesen, forumu düzenlemekteki amaçlarının bilişim teknolojilerindeki gelişmeyle birlikte işletmelere büyük potansiyel sunan e-ticaretin daha iyi kavranması olduğunu söyledi. Sözkesen, "Özellikle e-ticarette yeni bir dönem başladı. İnternetle gelen sanal hayat, hepimizin ticari faaliyetine ve tüketicinin alışveriş alışkanlıklarına yeni bir yön verdi. DEGİAD üyeleri olmak üzere girişimciler, üniversite öğrencilerinin gelişen sektörler konusunda ufkunu açma düşüncesindeyiz" dedi.

'ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM'

Markafoni.com CEO'su İlker Baydar, kampanyalı ürün satışı yapan son dönemde indirimli ürünlerle sezon ürünlerini bir araya getirip, müşterilerine sunan bir yapıda olduklarını kaydederek şunları söyledi:

"Markofoni.com'un 400 çalışan var. 7.2 milyon üyemiz var. Üye bazında baktığımızda yüzde 60 kadın, yüzde 40 erkek. Biz toplam perakendenin yüzde 1.5 online olduğu pazar yapısı içindeyiz. Bu gelişmiş ülkelere göre çok düşük. Bunun yüzde 5'lere kadar çıkması gerekiyor. Mağazaya girdiğinizde ne görüyorsanız, mağazacılık yapısının tamamını online taşımak istiyoruz. Yılda 10 milyon adet ürün satıyoruz. Tamamını 25 bin metrekare lojistik merkezde yapıyoruz. Türkiye'de internetin kolaylık ve hız kazandırılması açısından çok çalışmamız lazım. Polonya'da da şirketimiz var. Onlar internette bizden çok hızlılar."

"Gittigidiyor.com Genel Müdürü Gülfem Toygar ise, sitenin 13 milyon üzerinde üyesi olduğunu, 10 milyonun üzerinde de ürün sattıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ayda 38 milyon kez sayfamız açılıyor. Türkiye için perakende anlamında 1.5 olan online kısmına baktığımızda, Türkiye'de en önemli oyuncularından biriyiz. Her firma belli bir noktadan sonra e-ticarette yer almak istiyor. Biz gittigidiyor olarak satıcıyla alıcıyı bir araya getiren güvenli bir alışveriş sistemi oluşturuyoruz." - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceo'lar 'Ne İş Bu Alışveriş' Forumunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement