Cerablus'ta Polis Teşkilatı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Cerablus'ta Polis Teşkilatı Kuruldu

- Polislerin kullanacağı zırhlı ve binek araçlar Tören alanına dizilen polis teşkilatı mensupları Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın tören alanına gelişi Cerablus Emniyet Müdürü Abdurrezzak Aslan el- Laz ile röportaj Polis teşkilatından bir kişinin törende konuşma yapması Fırat Kalkanı...

24.01.2017 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Polislerin kullanacağı zırhlı ve binek araçlar

Tören alanına dizilen polis teşkilatı mensupları

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın tören alanına gelişi

Cerablus Emniyet Müdürü Abdurrezzak Aslan el- Laz ile röportaj

Polis teşkilatından bir kişinin törende konuşma yapması Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta 440 kişilik ekipten oluşan polis teşkilatı mensupları, düzenlenen törenin ardından göreve başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta düzenli polis teşkilatı kuruldu.

Asayişten terörle mücadele ve trafiğe kadar farklı alanlarda eğitim alan polisler, il emniyet müdürlüğü olarak hazırlanan binada, görevlerine başlamadan önce yemin etti.

Tek tip kıyafet ve ekipmanlarıyla dikkati çeken polislerden terörle mücadele görev alacaklar ise farklı forma giydi.

Öte yandan, bina çevresine de polislerin kullanacağı zırhlı ve binek araçlar dizildi.

Cinayetten asayişe her alana bakacak

Cerablus Emniyet Müdürü Abdurrezzak Aslan el- Laz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Cerablus'ta güvenliği ve asayişi bundan sonra kendilerinin sağlayacağını belirtti.

Cerablus'ta polis teşkilatı kurulması konusunda eğitimler aldıklarını ifade eden Laz, "440 personelimiz Mersin'de polis okulunda eğitimlerini tamamlayarak bugün Cerablus'ta güvenliği sağlamaya çalışacaklar. Özgür Suriye Polisi cinayetten asayişe hırsızlık olaylarına kadar her şeye bakacak." ifadelerini kullandı.

Cerablus\'ta Polis Teşkilatı Kuruldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cerablus'ta Polis Teşkilatı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement