CerModern Açık Hava Jazz Günleri Başlıyor! - Son Dakika
Güncel

CerModern Açık Hava Jazz Günleri Başlıyor!

CerModern Açık Hava Jazz Günleri Başlıyor!

Türkiye'nin önemli vokalleri ve solistleri ile yazın Ankara'da festival gibi gerçekleşecek konserler her Cuma günü caz tutkunlarıyla buluşacak.

16.06.2014 10:11  Güncelleme: 10:07

Yaz ayları süresince her hafta değişik ve özgün gruplarla caz severlerle bulaşacak olan Jazz Expose konserler dizisi 20 Haziran'da Ayşe Gencer, İmer Demirer ve Su İdil vokalistliğinde başlıyor. Birçok müzik dalıyla etkileşimi olan Jazz müziğinin farklı melodilerini dinleyebileceğiniz bu etkinlik yaz sonuna kadar açık havada caz severlere unutulmaz bir müzik keyfi sunacak.

Türk Pop ve Caz müziği sanatçısı Ayten Alpman'ın kızı Ayşe Gencer, 1986'de trompet sanatçısı İmer Demirer ile tanıştı ve 1988'de kendisiyle evlenerek hayatlarını ve müzik çalışmalarını birleştirdiler. Sanatçı birçok yerli ve uluslar arası caz festivalinde, kültür ve sanat etkinliklerinde bulunmuştur. Akbank Caz Festivali, Yapı Kredi Caz Festivali, Antalya Caz Festivali, Bodrum Caz Festivali, Alanya Caz günleri, TRT Caz Orkestrası ile çeşitli konserler, İstanbul klarnet Korusu ile konserler, Borusan Kültür Ve Sanat Etkinlikleri, Ankara Türk Amerikan Kültür Derneği Caz & Blues Festivali, Ankara Caz Festivali gibi etkinlikler bunlardan başlıcalarıdır. Repertuarındaki parçaların hepsinin bir anısı ve kendisinde bıraktığı izler olduğunu söyleyen sanatçı çok standartlardan biri olan "Everything Happens To Me" adlı parçayı bas sanatçısı İlkin Deniz'in "Old School Jazz Satandartları" albümünde seslendirdi. Bu albüm Amerika'da yayınlandı.

Jazz Expose konserler dizisi 27 Haziran'da Tango+ ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CerModern Açık Hava Jazz Günleri Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement