Cervantes Enstitüsü Zeytinyağı Üzerine Bir Atölye Düzenliyor. - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cervantes Enstitüsü Zeytinyağı Üzerine Bir Atölye Düzenliyor.

29.03.2012 08:02

İstanbul Cervantes Enstitüsü 10 Nisan, Salı günü "Zeytinyağı: Kültürü, Bilimi ve Gastronomisi" adlı bir atölye düzenliyor.

Saat 10.30'da başlayacak ve üç saat sürecek olan atölyenin katılımcıları aşçı AlbertoMoya ve doktor José Lopez. Atölye ücretsiz olarak İspanya Ekonomi Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Kurumu, Zeytinyağı Meslekler Birliği ve Barcelo Eresin Topkapı Oteli'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Atölyede zeytin ekimi, toplanması, yağ üretim aşamalarındaki gelişmeler, zeytinyağı tüketiminin kültür mirası olarak etkileri ve değerleri anlatılacak. Atölyenin sonunda ayrıca bir de zeytinyağı tadım atölyesi düzenlenecek ve tadım sırasında zeytinyağların özellikleri ve farklılıkları tartışılacak.

Akdeniz yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan Zeytinyağı 2010 yılında UNESCO tarafından Somut Olamayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edildi. Aynı meyveden üretilmesine karşın farklı tekniklerle değişik tatlarda zeytinyağları üretilebiliyor. Kökenleri kesin olarak bilinmese de zeytin üretiminin 12.000 yıl önce başladığı tahmin ediliyor. Zeytinyağı üretimi ise M.Ö 5000 yılına kadar uzanıyor. "Akdeniz Yemek Kültürü" ve "Akdeniz Diyeti"nin ayrılmaz parçası olan Zeytinyağı insan sağlığı ve bazı hastalıkları önlemede de olumlu etkilere sahip.

Tarih: 10 Nisan Salı 2012

Saat: 10.30

Yer: Barcelo Eresin Topkapı Oteli

Kayıt için: [email protected]

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cervantes Enstitüsü Zeytinyağı Üzerine Bir Atölye Düzenliyor. - Son Dakika


Advertisement