Cesare Maldini Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Cesare Maldini Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cesare Maldini'nin cenaze töreninden detaylar MİLANO (AA) – İtalyanların önceki gün hayatını kaybeden ünlü futbol adamı Cesare Maldini, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

05.04.2016 21:48

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cesare Maldini'nin cenaze töreninden detaylar MİLANO (AA) – İtalyanların önceki gün hayatını kaybeden ünlü futbol adamı Cesare Maldini, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

84 yaşında geçen Pazar günü hayatını kaybeden İtalyan futbol efsanesi Maldini için bugün, Milano'daki Sant'Ambrogio Bazilikası'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, başta Cesare Maldini'nin kendisi gibi Milan'ın efsanesi olan oğlu Paolo Maldini ve ailesinin yanı sıra, Milan Kulübü'nün sahibi Silvio Berlusconi, Milan Asbaşkanı Adriano Galliani, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio, Inter Asbaşkanı Javier Zanetti, Juventus Sportif Direktörü Giuseppe Marotta, Milan teknik heyeti, oyuncular ile eski Milanlı futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı. Bazilikadaki törende Maldini ailesinin derin üzüntü içinde olduğu görülürken, baba Maldini için "Büyük Cesare" diye tezahürat yapıldı. Bazilikadaki törenin ardından baba Maldini, defnedildi.

Bazilikadaki törende hazır bulunan FIGC Başkanı Tavecchio da Cesare Maldini'nin futbol dünyası için büyük kayıp olduğunu söyledi.

Eski Milanlı futbolculardan Ukraynalı Andriy Shevchenko da cenaze çıkışı yaptığı açıklamada, "O büyük bir antrenördü. Hepimizin babasıydı ne yazık ki, çok üzgünüm" dedi.

1954-1966 yılları arasında efsaneleştiği Milan'da top koşturan Cesare Maldini, kırmızı-siyahlı formayla 4 Serie A şampiyonluğu, bir de o dönemki adıyla UEFA Kupa Galipleri Kupası zaferi yaşadı.

Teknik direktörlük kariyerinde, Milan'ı çalıştırdığı 1972-73 sezonunda kulübü, Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve İtalya Kupası'nda şampiyonluğuna taşıyan Maldini, ayrıca 1982'de İspanya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan İtalya Milli Takımı'nda teknik direktör Enzo Bearzot'un yardımcılığını yapmıştı.

Maldini, 1986 ve 1996 yılları arasında da İtalya Ümit Milli Takımı'nın başında bulunurken, bu süre zarfında 3 Avrupa şampiyonluğu kazandı ve ardından da A milli takımın 1998 FIFA Dünya Kupası'na katılmasını sağladı.

Cesare Maldini Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cesare Maldini Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement