Çeşme Yatırımlarla Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Çeşme Yatırımlarla Büyüyor

Çeşme Yatırımlarla Büyüyor

ÇEŞTOB Başkanı, yeni otel yatırımlarının arttığını ve beş yıl sonra Çeşme'nin dünyanın önemli tatil merkezlerinden biri olacağını söyledi.

05.02.2013 11:36  Güncelleme: 11:30

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yeni otel yatırımlarının arttığını ve beş yıl sonra Çeşme'nin dünyanın önemli tatil merkezlerinden biri olacağını söyledi. Her zaman yatak kapasitesinden şikayet ettiklerini belirten Öncel, "Yatırımlar ile birlikte yatak kapasitesi artıyor. İşte o zaman dünyada duyulmaya başlanan Çeşme'nin geleceğinden şüphemiz kalmaz. Yolumuza artan bir turist grafiği ile devam edeceğiz" dedi.

Çeşme'nin zincir otellerin yatırımla büyüyeceğine inandığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, sadece yaz değil kış turizminin de hareketleneceğini ifade etti. Geçen yıl eski 'Sea Side' adlı eğlence mekanının bulunduğu alana inşaatı başlayan, Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu 450 odalı Zigana Otel'den sonra şimdi de Dilek Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı'nın 250 milyon lira yatırım ile Alaçatı'da 130 resort süit ve 15 villadan oluşan Four Seasons Çeşme Resort'u 2016 yılında hizmete açacaklarını açıkladıklarını hatırlattı. Yeni yatırımların hızla arttığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'nin hızlı geliştirildiğini ifade etti. Otellerin açılışları ile yoğun turist sayısına ulaşacaklarını söyleyen Öncel, "Daha birçok uluslararası zincir Çeşme'ye otel kuracak. Zaman geçtikçe büyümeye elverişli olan Çeşme'nin dünyada ismi daha çok anılacak. Zincir oteller sayesinde gelen turist sayısı artacak" dedi.

'SADECE YAZ DEĞİL KIŞ TURİZMİ DE HAREKETLENECEK'

Öncel, kış sezonunda özel günlerin haricinde termal turizmin daha ön plana çıkması gerektiğini her zaman belirttiğini ve bu yüzden daha çok çalışmak gerektiğini söyledi. Veysi Öncel, "Zincir oteller Çeşme için geç bile kaldı. Yatırımlar ile Çeşme büyüyecek. Yazın Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinden gelen turistler Çeşme'yi dolduruyor. Ama biz turizmcilerin sıkıntılarından biri de kış turizmi. Elimizde bulunan termal turizmini iyi değerlendirmek lazım. El birliği ile yurt dışında yatırımımızı gösterip, turisti buraya çekmemiz lazım. Ama birkaç yıl sonra Çeşme'de turizm 12 aya uzayacak" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çeşme Yatırımlarla Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement