Cevdet Bağca Vanlılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Cevdet Bağca Vanlılarla Buluştu

Cevdet Bağca Vanlılarla Buluştu

Özgün müzik dendiğinde akla gelen ilk sanatçılardan olan Cevdet Bağca, Vanlılarla bir araya geldi.

25.11.2013 15:18  Güncelleme: 15:31

Van'da öğretmenler günü münasebetiyle Merit Şahmaran Otel'de sevenleriyle buluşan Cevdet Bağca, yaklaşık iki saat boyunca Türkçe ve Kürtçe türkülerle davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Merit Şahmaran Otel'de Zeki Usta Ocakbaşı Aile Restaurant'ta Vanlılarla buluşan Özgün Müziğin önemli seslerinden Cevdet Bağca, birbirinden güzel türküler okudu.
Zaman zaman türkülerine ara vererek davetlilerle konuşan Bağca, dillerin evrensel olduğuna inandığını belirtti. İzmir'de öğretmenlik yaptığını ve konseri erken bitirmek zorunda olduğunu belirten Bağca, Kürtçe türküler de okudu.
İnsanların istediği dilde konuşması gerektiğine inandığını anlatan Bağca, "İtalya'da üç ayrı mahalleyi dolaştım; üç mahallenin de dili ayrıydı. Hem de resmi dilleri farklıydı. Kim hangi dilde rüya görmek istiyorsa, o dilde görsün. Dillerin farklı olması bizi bölmez. Şairin dediği gibi, 'Keşke her dilde seni seviyorum demeyi bilsek. Bugün Türkçe ve Kürtçe türküler okumaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2013 yılı kültür sanat ödülünü Sanatçı Ahmet Kaya'ya vermesi konusuna da değinen Cevdet Bağca, "Bu ödülün verilmesi çok güzel. Ancak ben bir dönemler Ahmet Kaya'yı övmekten yargılandım; buna ne diyeceğiz, bilmiyorum" ifadelerini kullanarak, Ahmet Kaya'ya ait türküler okudu.
Birilerinin pasaportsuz bu ülkeye girmesini gayet normal gördüklerini anlatan Bağca, "Ben yurt dışında yaşayan bazı Kürt sanatçılarımızın da bu ülkeye pasaportsuz girmesini arzuluyorum" dedi.
Yaklaşık iki saat devam eden konseri, daha önce rezervasyonla masa ayıran Vanlılar izleyebildi.
Ocakbaşı-Restaurant'ın işletmecisi Zeki Usta ise, amaçlarının konserden herhangi bir kâr elde etmek olmadığını, Cevdet Bağca gibi sanatçıları Vanlılarla buluşturmak olduğunu ifade etti.

Bişar Ulutaş/VAN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Cevdet Bağca Vanlılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement