Ceylanpınar'da Savaşın Bitmesi İçin 3 Dilde Açıklama - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'da Savaşın Bitmesi İçin 3 Dilde Açıklama

Ceylanpınar\'da Savaşın Bitmesi İçin 3 Dilde Açıklama

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Türkçe, Kürtçe ve Arapça barış çağrısında bulundu.

13.10.2013 17:32

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Türkçe, Kürtçe ve Arapça barış çağrısında bulundu.

İlçedeki 40 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, El Nusra cephesi ile PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD arasında çatışmaların sürdüğü Rasulayn İlçesi'nde barışın sağlanması için basın açıklaması yaptı. Sınır hattında toplanan platform üyeleri, bayramda silahların susmasını istediklerini ifade etti.

Platform adına hazırlanan ortak basın açıklamasını Tarım-İş Sendikası Şube Başkanı Nevzat Yıldırım Türkçe, Eczacılar Odası Birliği Başkanı Burhan Taş Kürtçe ve Atatürk İlkokulu Aile Birliği Başkanı İbrahim Kaça ise Arapça okudu.

Açıklamada, "Bölgemizde ve yanı başımızda süren savaşın bir an önce tamamıyla durması dileğimizdir. Ancak Kurban Bayramı arifesinde ve bayram süresince acil bir ateşkesin olması temel arzumuzdur. Tarafların bu arzumuzu yerine getirmesini Ceylanpınarlı sivil toplum kuruluşları olarak isteğimizdir" denildi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'da Savaşın Bitmesi İçin 3 Dilde Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement