Chep İş Modeliyle Doğal Kaynak Tüketimini Azaltıyor - Son Dakika
Güncel

Chep İş Modeliyle Doğal Kaynak Tüketimini Azaltıyor

Chep İş Modeliyle Doğal Kaynak Tüketimini Azaltıyor

2009 yılından beri CHEP'in iş modeli sayesinde Türkiye'de 32 bin 200 adet ağaç kurtarıldı, karbon salınımı 38 bin 691 ton azaldı ve 3 bin 157 ton atık oluşumu engellendi.

30.07.2018 14:31  Güncelleme: 14:30

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeli ile daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan CHEP, ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortaklarının hem ahşap tüketimlerini hem CO2 emisyonlarını azaltarak dünyaya katkı sağlıyor.

İklim değişikliği, enerji kıtlığı ve doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi, gezegenimizin limitlerini her geçen gün zorlayarak döngüsel bir ekonomiye geçişi kaçınılmaz kılıyor. CHEP, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli doğrultusunda tüm değer zinciri boyunca sıfır orman tahribatı, sıfır karbon emisyonu ve sıfır atık hedefleri için her geçen gün daha fazla çalışıyor ve paydaşlarının tedarik zincirlerini sürdürülebilir kılacak yenilikçi çözümler sunuyor.

Sürdürülebilir iş modeliyle dünyanın birçok saygın kuruluşu tarafından ödüllendirilen CHEP, 2017 yılında kurumsal sürdürülebilirlik alanında 'Altın Standard'ı temsil eden Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nin Endüstri kategorisinde "Küresel Ticari Hizmetler ve Ürünler" alanında en iyi performans gösteren şirketi seçildi. CHEP'in çalışmalarının meyvesi olan bu derece, sürdürülebilirlik yaklaşımının sadece müşteriler, çalışanlar, yatırımcılar tarafından değil, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi gibi kurumsal sosyal sorumluluk çerçeveleri ve küresel ölçekte de geçerli olduğunun kanıtıdır.

CHEP, ORMAN TAHRİBATINA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

CHEP, ekipmanlarının üretiminde kullanılan kerestelerin tamamına yakınını, Orman Sertifikasyonu Destekleme Programı (PEFC) ve Orman Koruma Konseyi (FSC) sertifikalarının her ikisine de sahip olan ormanlardan temin ediyor. Böylece CHEP, ürettiği yeni paletler için doğal kaynakların plansız bir şekilde harcanmasını önlüyor. CHEP'in paletlerini düzenli olarak inceleyip onarması onları daha uzun ömürlü yapıyor ve bu sayede yeni palet üretme ihtiyacı ile doğal kaynak tüketimini azaltıyor. 2009 yılından beri CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde Türkiye'de 32 bin 200 adet ağaç kurtarıldı.

HEDEF, KARBON AYAK İZİNİ MAKSİMUM ÖLÇÜDE AZALTMAK

Karbon pozitif bir şirket olma misyonuyla hareket eden CHEP, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji programlarına sürekli yatırım yapıyor. 2012 yılında Londra merkezli önde gelen bir karbon kredileri tedarikçisi olan Natural Capital Partners ile ortaklık kurarak dünyanın ilk "karbonsuz palet"leri olan çeyrek paletlerini hizmete sunan CHEP, bu paletleri sayesinde hâlihazırda azaltılmış olan CO2 emisyonlarını yeniden ağaçlandırma projeleri ile de tamamen dengeliyor. Yapılan yaşam döngüsü analizlerine göre; 2009 yılından beri CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde Türkiye'de karbon salınımında 38 bin 691 ton azalma sağlandı.

CHEP'TE HİÇBİR ŞEY ÇÖP OLMAZ

CHEP, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelinin bir parçası olarak ahşap atıkların hiçbir şekilde çöpe atılmasına izin verilmiyor. Kereste fabrikalarından ve bakım merkezlerinden gelen atık ahşap parçalar kompozit bloklara dönüştürülerek palet onarımında kullanılıyor. Onarılamaz durumda olan ekipmanların tamamı ise yüzde 100 geri dönüştürülüyor. Böylelikle de doğal kaynak tüketimi azalmış oluyor. CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde 2009 yılından bugüne kadar Türkiye'de 3 bin 157 ton atık oluşumu engellendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Chep İş Modeliyle Doğal Kaynak Tüketimini Azaltıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement