CHP Antalya Milletvekili Akaydın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Antalya Milletvekili Akaydın Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antkart ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ihalenin mahkeme kararıyla feshedildiğini belirterek, "Menderes Türel bu firmaya 3 yıl daha tahammül etseydi benim anlaşmama göre bu firmanın bütün elektronik sistemi Antalya halkına bedava olarak teslim edilecekti.

12.02.2016 13:43

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antkart ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ihalenin mahkeme kararıyla feshedildiğini belirterek, "Menderes Türel bu firmaya 3 yıl daha tahammül etseydi benim anlaşmama göre bu firmanın bütün elektronik sistemi Antalya halkına bedava olarak teslim edilecekti. Ciddi bir kamu zararı vardır" dedi.

Akaydın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönem ve toplu ulaşım kartı ihalesiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Antalya'da ulaşım kartı sisteminin 2008'de Menderes Türel'in belediye başkanlığı döneminde başlatıldığını anlatan Akaydın, ulaşım kartının kent için gerekliliğine inandığını dile getirdi. Antkart ile olan ihaleyi kendilerinin feshetmediğini belirten Akaydın, ihalenin mahkeme kararıyla feshedildiğini vurguladı.

Fesih işleminin ardından yeniden ihaleye çıktıklarını ifade eden Akaydın, "Son derece dürüst bir ihale yaptık. Bu ihale A-Kent isimli bir firmanın üstüne kaldı. Birisi yüzde 9 artı KDV alıyordu, benim firmam yüzde 5 artı KDV alıyordu. Benim firmamın teknolojisi çok daha ileri bir teknolojiydi. Menderes Türel bu firmaya 3 yıl daha tahammül etseydi benim anlaşmama göre bu firmanın bütün elektronik sistemi Antalya halkına bedava olarak teslim edilecekti. Ciddi bir kamu zararı vardır" dedi.

Akaydın, Türel'in de bu firmayla 22,5 ay çalıştığına dikkati çekti. Şu anda da Antalya'da toplu ulaşımda A-Kent'in validatörlerinin kullanıldığına değinen Akaydın, "Bu firmayla olan anlaşmayı feshetmen bile çok ciddi bir kamu zararı. Benim için 'İhaleye fesat karıştırdı' diyorsun. Ben bu ihaleden yargılandım ve aklandım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Antalya Milletvekili Akaydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement