CHP'den Başbakan'a Gargamel Benzetmesi - Son Dakika
Güncel

CHP'den Başbakan'a Gargamel Benzetmesi

CHP\'den Başbakan\'a Gargamel Benzetmesi

CHP'nin en genç PM Üyesi Umut Akdoğan işsizlik rakamlarını "Şirinler" çizgi filmini örnek vererek eleştirdi.

15.04.2013 15:04  Güncelleme: 15:08

CHP'nin en genç PM Üyesi Umut Akdoğan işsizlik rakamlarını "Şirinler" çizgi filmini örnek vererek eleştirdi CHP'nin en genç PM Üyesi Umut Akdoğan işsizlik rakamlarını "Şirinler" çizgi filmini örnek vererek eleştirdi. Akdoğan, "Gençlerin hatırlayacağı gibi Şirinler Köyü'nün bir iyi karakteri Şirin Baba vardı bir de o köydekilere zulmeden Gargamel. Bu rakamlar bize bir kez daha göstermiştir ki Başbakan bu köyün Gargamelidir" dedi.

CHP PM Üyesi Akdoğan yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirerek, Türkiye'nin gençler için bir "kabus ülkesi" haline getirildiğini ifade etti. Genç işsizlik oranının 2,3 puanlık artış ile yüzde 20,7 olduğunu belirten Akdoğan, "Hal böyleyken, dövizle, borsayla, S&P rakamlarıyla yani gençlerin cebindeki harçlıkla, parayla alakası olmayan ölçütlerle yansıtılmaya çalışılan "iyimserlik' sökmez. Gençler açısından ekonomideki pembe tabloya kara çalmak isteyen CHP değil, kara tabloyu pembeleştirmeye çalışan AKP'dir" dedi. Bugün bu işsizliğe maruz kalan gençlerin çocukluğunda en çok izlenen çizgi filmin "Şirinler" olduğunu ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Gençlerin hatırlayacağı gibi Şirinler Köyü'nün bir iyi karakteri Şirin Baba vardı bir de o köydekiler zulmeden Gargamel. Bu rakamlar bize bir kez daha göstermiştir ki Başbakan bu köyün Gargamelidir. Fakat unutulmamalıdır ki galip gelen, o çizgi filmde bile mazlumlardır, iyilerdir, dayanışma içinde olanlardır. AKP bu güzel ülkeyi biz gençler için kabusa çevirmiştir. Milyonlarca arkadaşımız, işsiz, eğitimsiz, atanmayı beklemekte ama AKP gerçekleri çarpıtarak bambaşka bir ülke tablosu çizmektedir. AKP gençliğin geleceğini karartmaktadır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Başbakan'a Gargamel Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement