CHP Gezi'nin Ruhuna Yalova'da Kıyacak! - Son Dakika
Güncel

CHP Gezi'nin Ruhuna Yalova'da Kıyacak!

CHP Gezi\'nin Ruhuna Yalova\'da Kıyacak!

Gezizekalıları göreve davet ediyoruz!

25.11.2014 11:31

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tonami Meydanı'nda yapılması düşünülen kavşak nedeniyle alandaki ağaçların kesilmesi gerektiğini savundu. Salman'ın açıklamasını görmezden gelen CHP yönetimi ise Taksim Gezi Parkı'nda belediye çalışmalarını gerekçe göstererek açıklama yapmıştı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tonami Meydanı'nda yapılması düşünülen köprülü kavşakla ilgili, "Oraya üst geçit yapılacaksa, orada ağaç kesilmek zorunda mı, zorunda. Türkiye'de 30 cm çap büyüklüğünde bir ağacı sökecek ne ekipman ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız, yok kesilecek" dedi.

Yolava Hayat gazetesinde yer alan habere göre Salman, halk arasında dörtyol olarak bilinen Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle kesilecek ağaçlarla ilgili Yalova Platformu'nun yaptığı protestoyu değerlendi. Yalova'da sürekli bir tepki grubunun olduğuna değinen Salman, "Yalova'da ne yaparsanız yapın mutlaka bir reaksiyon, tepki grubu var. Bir olayı gerçekleştirirken Sayın Hayrettin Karaca'nın dediği gibi kamu yararı olup olmadığına bakmak lazım" diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Salman bölgedeki ağaçların telafisi mümkün ağaçlar olmadığını iddia etti. Salman ağaçların sökülmesi için gerekli teknolojiye sahip olunmadığını belirtti. İhale aşamasına gelindiğini açıklayan Salman "Biz de belediye olarak gereğini yapacağız. Kestiğimiz her ağacın yerine fazlasıyla ağaç dikeriz" dedi.

Vefa Salman'ın açıklamasını görmezden gelen CHP yönetimi ise Taksim Gezi Parkı'nda belediye çalışmalarını gerekçe göstererek açıklama yapmıştı.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel CHP Gezi'nin Ruhuna Yalova'da Kıyacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement