CHP İl Başkanından Katı Atık Tesisi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanından Katı Atık Tesisi Açıklaması

CHP İl Başkanından Katı Atık Tesisi Açıklaması

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Karabük Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne tahsis edilen alanın heyelan bölgesi olduğunu, tesisin bu alana kurulmasının yanlış olduğunu söyledi.

20.07.2012 19:23  Güncelleme: 22:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Karabük Katı Atık Bertaraf Tesisinin kurulmaya başlanan alanın heyelan bölgesi olduğunu belirterek, tesisin bu alana kurulmasının yanlış olduğunu söyledi.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, beraberindeki Yönetim kurulusu üyesi Zeki Karadayı ve Şehir Planlamacısı Bület Türkoğlu ile birlikte, eski Apdibey köyü bölgesine yapılacak Karabük Katı Atık Bertaraf tesisi inşaatında yaşanan heyelanın ardından bölgede yeniden inceleme yaparak, açıklamalarda bulundu.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, bölgenin Bayındırlık ve İskan Bankalığı tarafından 1963 yılında heyelan bölgesi ilan edildiğini ve 1963 yılında 9 hanenin, 1984 yılında 12 hanenin boşaltıldığını kaydetti.

Karadağ, "1963 yılında İmar ve İskan Bakanlığı'nın bu köyün ve bu evrenin heyelan bölgesi olduğunu gösteren resmi raporları var. Aynı Bakanlık 1984'te de aynı raporu varmış. Devletin resmi olarak 1963 ve 1984 yılında heyelan bölgesi ilan ettirdiği bölgede tekrar bir atık tesis yaptırması hangi akla hizmettir ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Biz buranın uygun yer olmadığını düşünüyoruz. Elimizde heyelan raporu olmasına rağmen Valiliğin ve Belediyelerin aldığı bu kararın yanlış olduğuna inanıyoruz. Buraya gelirken gördük. Burası kuş uçuçu uzak ve kamyonların dahi çıkması zor. Katı Atık Bertaraf tesisi olarak lanse edilen yer aslında çöp toplama alanı yani vahşi depolama tesisi. Bu projelerin biranönce geri çekilmesi lazım. Çünkü yanlış yer seçimi ve yanlış yöntemle yapılıyor. Kayan bölgede nasıl bir çalışma yapacaklarını izliyoruz. 2-3 aydır hala bir şey yapılmamış. Burası katı atık bertaraf tesisinden ziyade vahşi depolama alanı yaparak çöpleri gözlerden uzak gizlemek için yapılacağına inanıyoruz" dedi.

Karadağ ayrıca, bu raporları devletin raporları olduğunu ve onun için sadece devletin kendi yazdığı raporlara sahip çıkarak bu tesisin buraya yapılmasının doğru bulmadıklarını da söyledi.

Şehir plancısı Bülent Türkoğlu da, buraya kurulacak olan tesisin teknik açıdan kullanılamayacağını kaydetti.

Türkoğlu, "Burada doğal alanlarından kaydığı belli. Zaten Bakanlığın raporları da bunu desteklediği süreçte bu tesisin yapılması planlaması tamamıyla yanlıştır. Burada kurulacak tesisin işletilmesi teknik açıdan mümkün değil" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanından Katı Atık Tesisi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement