CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı Açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı Açıklaması

''Ülkemizde engelliler hala iş bulamıyor. Özel şirketler, hatta pek çok kamu şirketi, kanunda öngörülen cezayı ödemeyi kabul edip, engelliyi işe almıyor''

23.09.2013 12:23

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Ülkemizde engelliler hala iş bulamıyor. Özel şirketler, hatta pek çok kamu şirketi, kanunda öngörülen cezayı ödemeyi kabul edip, engelliyi işe almıyor" dedi.

Salıcı beraberinde bir grup partiliyle birlikte, Galatasaray Lisesi önünde engellilerin durumu ve onlara yönelik kullanılan ifadeleri kınamak için basın açıklaması yaptı. Engellilere yönelik incitici sözleri doğru bulmadıklarını belirten Salıcı, sorunları çözme makamında olan bir milletvekilinin, sorun haline girdiği bir duruma itiraz etmek için biraraya geldiklerini söyledi.

Türkiye'de nüfusun yüzde 12,5'ini oluşturan 8,5 milyon engelli vatandaşın önünde pek çok sorun olduğunu anlatan Salıcı, "Engelliler, ulaşım, eğitim ve istihdam konularında sorunlar yaşanmaya devam ederken, onların adamlıklarıyla uğraşmanın ne kadar anlamsız olduğunu sanırım belirtmeye gerek yok" dedi.

Salıcı, "Ülkemizde engelliler hala iş bulamıyor. Özel şirketler, hatta pek çok kamu şirketi, kanunda öngörülen cezayı ödemeyi kabul edip, engelliyi işe almıyor" ifadesini kullandı.

Engellilere yönelik aşağılayıcı, rencide edici ifadeler kullanılmasını kınadıklarını belirten Salıcı, "AKP milletvekili sayın Ziyaeddin Akbulut'un bu açıklamalarını şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.

Birçok şeyden ücretsiz yararlanmayı değil, üretim sürecine katılmayı istediklerini vurgulayan Karahan, "Sayın Ziyaeddin Akbulut'un ahlak düzeyini, zihniyetini yansıtan düzeysiz açıklamalarını kendisine iade ediyor ve özür bekliyoruz" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan da açıklamasında, "Bizler sadece herkes gibi eşit insanlar olarak yaşamak istiyoruz, bunu da hak ettiğimize inanıyoruz" ifadesini kullandı. Kamuda 22 bin kadroya hala engelli atanmadığını kaydeden Karahan, binlerce engellinin işsiz olduğunu belirtti.

Karahan, onurlu duruşlarıyla "adam" olduklarını gösterdiklerini, suskunluklarının da asaletten kaynaklandığını ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement